UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-10-14 14:35

Klubváltás a fejlődésért

Az ország egyik legígéretesebb golfozója, a 15 éves Závaczki Bálint a Zala Springs Golf Resort csapatából a Pannonia Golf Club és Akadémia együtteséhez igazol, a döntést a további fejlődése érdekében hozta meg.

UP-info Az ország egyik legígéretesebb golfozója, a 15 éves Závaczki Bálint a szezon végén klubot vált: a Zala Springs Golf Resort csapatából a Pannonia Golf Club és Akadémia együtteséhez igazol. A váltás okáról Bálint édesapja és egyben edzője, Závaczki Zsolt hosszasan nyilatkozott a hungariangolf.hu szakportálnak, ebből idézünk.

Závaczki Bálint új
Závaczki Bálint új
„Ezúton szeretném megköszönni a Zala Springs Golf Resortnak, amit az elmúlt két évben Bálint kapott, valamint az összes dolgozójának az ez idő alatt nyújtott segítségét. Mint minden döntésünket, ezt a klubváltást is Bálint fejlődése érdekében hoztuk meg” – kezdi a magyarázatot az édesapa. A család egyébként Nyíregyházán él, de Kelet-Magyarországon nincs lehetőség minőségi pályán edzeni, ezért volt klubtag Bálint az ország másik végén. „Bálint fejlődése miatt a minőségi gyakorlási lehetőség a lehető legfontosabb. Itt nem csupán a pálya minősége az egyedüli kritérium. Olyan pályát kellett találnunk, amely azon túl, hogy kiváló a gyakorlásra és a versenyzésre egyaránt, a jelenlegi tudásszintjéhez viszonyítva is a fejlődés lehetőségét adja.” Így esett a választás a Pannonia Golf Club és Akadémiára, amely Alcsútdobozon, a Máriavölgyben található. „Miután tájékozódtunk arról, hogy milyen tagsággal és milyen technikai felszereltséggel rendelkezik az akadémia, nem volt kérdés a választás. Nagyon pozitívan értékeltük azt is, hogy a klub és az akadémia is egyaránt büszkén hirdeti tagjai sikereit a honlapjukon és az egyéb megjelenési lehetőségek alkalmával, hiszen ez is a befektetett munka elismerését jelenti.” Závaczki Zsolt kiemeli, hogy az is nagy előrelépést jelenthet, hogy fia versenytársakkal együtt gyakorolhat, amelynek megoldása eddig komoly nehézségekbe ütközött. Arról nem is beszélve, hogy Bálint olyan szintet ért el, amikor már apró finomítások jelentik a fejlődést, és ezt az akadémia technikai felszereltsége biztosíthatja. További korosztályos hírek GOLFBAN a sportági aloldalunkon.