UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-25 16:33

Közel Anglia

Legyőzte a románokat a magyar U17-es válogatott az Európa-bajnoki elitkör második játéknapján, ezzel óriási lépést tett az angliai kontinensviadal felé. Szélesi Zoltán együttese Beke Péter és Tóth-Gábor Kristóf góljának köszönhetően 2−0-ra diadalmaskodott, az utolsó, izraeliek elleni mérkőzésen pedig a döntetlen is elég a kvalifikációhoz.

Leiner Soma - utanpotlassport.huFeszült hangulatú mérkőzés várt U17-es labdarúgó-válogatottunkra Óbudán, Szélesi Zoltán együttese a románokkal nézett szembe az Európa-bajnoki elitkör második játéknapján. A szlovének elleni döntetlent követően csak a három pont járhatott a magyar játékosok fejében, a győzelemmel ugyanis karnyújtásnyira kerülhetett az angliai kontinensviadal.

Öt helyen változott a magyar csapat kezdője a szlovének elleni meccshez képest Forrás: mlsz.hu
Öt helyen változott a magyar csapat kezdője a szlovének elleni meccshez képest Forrás: mlsz.hu
A Mihail Ianovschi vezette vendégeknek az utolsó szalmaszálat jelentette a rangadó, hiszen keleti szomszédaink súlyos, 5−1-es vereséget szenvedtek Izrael ellen. A tét az első sípszótól érezhető volt a sárgamezes játékosokon, rendkívül idegesen kezdtek. A Szélesi-együttes ezzel szemben aktívan, élesen indította a találkozót, főleg a szlovénok ellen gólt szerző Tóth-Gábor Kristóf villogott az első percekben. Rögtön a harmadikban helyzetbe kerülhetett volna, ám labdaszerzését követően a románok utolsó embere derékon ragadta. Küzdősportba illő jelenetsor volt, de a szabadrúgás után kis híján így is büntettek a mieink, Varju fejesét azonban fogta Ducan. Mint kiderült, a Steaua hálóőrének ez volt az egyetlen védése a találkozón, hiszen a 6. percben sérülés miatt kénytelen volt átadni a helyét. Előrevágott labdát követően Tóth-Gábor előzte meg, a sárgamezesek kapusa pedig csak a magyar csatár lábába tudott belerúgni. Talpalás miatt viszont kifelé ítélt a játékvezető, az ápolás és a csere után pedig folytatódott a találkozó. Továbbra sem bántak egymással kesztyűs kézzel az együttesek, de a kellő agresszivitás csak a románok esetében párosult olykor durvasággal. A mieink uralták a játékot, és a kapujuk elé szorították a vendégeket. Az első komolyabb lehetőség Beke Péter előtt adódott, a Hamburg légiósának lövését a felső léc hárította. A támadó két perccel később előkészítőként jeleskedett, de Tóth-Gábor kisodródott helyzetből nem tudott a kapuba emelni.
Második mérkőzését megnyerte U17-es válogatottunk az Európa-bajnoki elitkörben Forrás: mlsz.hu
Második mérkőzését megnyerte U17-es válogatottunk az Európa-bajnoki elitkörben Forrás: mlsz.hu
A nyomás azonban érezhető volt, a magyar csapat egyértelműen jobban játszott, mint a szlovének elleni nyitómeccsen. Ennek a 29. percben lett eredménye: Papp Marcell lépett meg emberétől, aki csak hátulról, szabálytalanul tudta megállítani. A jogos büntetőt Beke Péter magabiztosan váltotta gólra, Serban az irányt sem érezte (1−0). A találatot követően is támadásban maradt Szélesi Zoltán csapata, de a szünetig nem változott az állás. A fordulás után is a magyar csapat érvényesítette akaratát, és hamar megduplázta előnyét. Papp László szögletét az egyik román védő hathatós segítségével kiejtette Serban, Tóth-Gábor pedig kihasználta az óriási hibát (2−0). Nem sok hiányzott a gólhoz a túloldalon sem, de Markovic ordító ziccerét bravúrral hárította Ásványi. A vendégek azonban hátrányuk ellenére sem váltottak ritmust, a mieink pedig taktikusan őrizték az előnyt. Ahogy telt az idő, úgy váltak egyre frusztráltabbá Ianovschi tanítványai, annak pedig a magyar játékosok látták kárát. Szélesi Zoltán együttese megérdemelt győzelmet aratott a nagy téttel bíró mérkőzésen, ezzel közel került az Európa-bajnoki részvételhez. Miután a szlovének legyőzték az izraelieket, a magyar csapatnak a döntetlen is elég az üdvösséghez Izrael ellen szerdán, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 2. FORDULÓ Magyarország−Románia 2−0 (1−0) Budapest, III. kerületi TVE-sporttelep V.: Viljanen (finn) Magyarország: Ásványi − Lakatos, Farkas, Varju, Vida − Posztobányi, Kocsis, Papp L. (Kapronczai 58.) − Papp M. (Skribek 71.), Tóth-Gábor (Szabó B. 77.), Beke. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán Románia: Ducan (Serban 10.) − Rus, Catrici, Marin, Chiorean − Negrean (Marrone 62.), Albu, Cohan − Toma, Markovic, Nitu (Alexandru 54.). Szövetségi edző: Mihail Ianovschi Gól: Beke (29., büntetőből), Tóth-Gábor (49.) A csoport másik mérkőzésén: Izrael–Szlovénia 0–3 A 7. csoport állása a második játéknapot követően: 1. Szlovénia 4 pont, 2. Magyarország 4, 3. Izrael 3, 4. Románia 0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.