UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2018-04-03 12:41

Bronz Agadirból

Miközben a honi taekwondo utánpótlásának három ígéretes kiválósága Tunéziába, az e hétvégi ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyre készül, a koreai eredetű küzdősport hazai hátországának két további igen eredményes tizenévese, a már felnőttviadalokon jeleskedő Patakfalvy Luca és a 18. életévéhez még szintén csak közelítő Egyházas András a húsvéti ünnepek kellős közepén Marokkóban vitézkedett G2-es besorolású viadalon.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A világranglista-pontokat duplán adó, kiemelt marokkói versenyt a mögöttünk hagyott hétvégén rendezték meg Agadirban, s négyfős válogatottunkból mindkét tinédzser, Patakfalvy Luca és Egyházas András is azt igazolta vasárnapi tatamira lépése alkalmával, hogy komoly jövő vár rájuk, de már a jelenben, a „nagyok” között is képesek kiugró eredményre .

alloP.Luca Agadir-bronz-1
alloP.Luca Agadir-bronz-1
Az afrikai Elnök-kupáért második alkalommal kiírt nemzetközi megméretésen a juniorok közt Európa-bajnok Patakfalvy Luca egészen az elődöntőig menetelt, miután három meccsét is megnyerte. Édesapja, Patakfalvy Miklós, a hazai szövetség egykori kiváló taekwondósból lett elnöke honlapunknak elmondta, hogy lánya az 53 kilogrammos kategóriában három kontinens képviselőit, nevezetesen ruandai, kolumbiai, majd a világranglistán 11. dán riválisát győzte le. A döntőbe jutásért vívott küzdelemben maradt csak alul a végső győztes német versenyzővel, a világranglista negyedik helyét elfoglaló Folgmann-nal szemben, s bronzérmesként zárt. Az Elnök-kupán nagyszerűen kezdett a 74 kilogrammos Egyházas András is, aki a nyitófordulóban legyőzte brazil vetélytársát, ám a következő körben kikapott a hazaiak versenyzőjétől, így végül neki nem sikerült az éremszerzés. További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.