UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-05 20:36

Lányok, röpizni jó!

E hét végén Szegeden az U13-as lányok számára rendeznek országos megmérettetést. A kétnapos torna célja ezúttal, hogy a lányok már egészen fiatalon kezdjenek röplabdázni, és az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező játékosok időnként összemérhessék tudásukat egy-egy ilyen tornán . Az országos bajnokság döntőjére a jövő hét végén kerül sor.

K. N. utanpotlassport.huA múlt heti U11-es torna után e hét végén az U13-as lányokon a sor, hogy Szegeden, az országos minikupán összemérjék erejüket. A versengés két napon át tart, a helyosztó csatákat vasárnap rendezik. A szövetség utánpótlás-igazgatójának tájékoztatása szerint 59 csapat adta le nevezését a tornára. Az együttesek tíz pályán csatáztak a mai nap során, és a rekkenőn hőség ellenére (mert hogy a tornacsarnokba bizony beszorult a meleg) hősies küzdelmek zajlottak.

Reméljük, hogy a jövőben egyre több kislány akarja kezében fogni a röplabdát Fotó: MRSZ
Reméljük, hogy a jövőben egyre több kislány akarja kezében fogni a röplabdát Fotó: MRSZ
E rendezvényen nem az eredményen van a hangsúly, hanem, hogy a gyerekekkel minél jobban megszerettessük a röplabdát. Minden résztvevő kap egy kis ajándéktárgyat, a játékosok mellett az edzők munkáját is elismerjük némi honoráriummal. Több olyan csapat is van, amely most először jött el ilyen volumenű rendezvényre, amit üdvözítő volt látni” − értékelt az utánpótlás-igazgató, Szabados István. Fontos megemlíteni, hogy nem nevezhettek erre a  versenyre azok a csapatok , amelyek bejutottak a jövő heti országos bajnokság döntőjébe. Egészen pontosan azok a játékosok nem léphetnek pályára, akik a jövő héten fogják képviselni csapatukat az országos bajnoki fináléban. Gödöllő például indított csapatot ezen a tornán is, ám mivel bejutott a bajnoki döntőbe is, két csapatát teljesen más játékosok alkotják. Ezen a tornán ugyanis nem elsősorban a győzelem a fontos, hanem a részvétel, s még inkább a játék. Mindazonáltal  aligha maradnak el vasárnap a heves csaták az érmekért. Már csak azért sem, mert a hőség is marad. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.