UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-05 15:53

Szertefoszlott remények

A tegnapi, Oroszország elleni vereséget követően nagy feladat várt a magyar korosztályos leányválogatottra a svájci U19-es floorball világbajnokság B divíziójának elődöntőjében. A cél nem változott: beküzdeni magunkat a döntőbe, és feljutni a legjobbak közé. Lettország azonban túl nagy falatnak bizonyult, így 2016 után ismét a döntő kapujában vérzett el a magyar csapat.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Nagy feladat várt a magyar válogatottra a pénteki, Oroszország elleni 5‒2-es vereséget követően, a svájci St.Gallenben és Herisauban megrendezett U19-es floorball világbajnokságon, hiszen ezzel a szomorú eredménnyel eldőlt, hogy a másik ág első helyezettjével, Lettországgal kell szembe néznie a mieinknek a torna B divíziójának szombati elődöntőjében. Remekül indult a 2018-as versenykiírás a Varsányi Zsuzsanna vezette csapatnak, ugyanis Új-Zélandot és Kanadát is magabiztosan győztük le, azonban tegnap nem sikerült a bravúr. A magyar leányválogatott így két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportmeccseket, s végzett a kvartett második helyén, ezzel az eredménnyel pedig kiderült, hogy az eddig három meccsen 56 gólt berámoló Lettország lesz a következő ellenfél, ezúttal a döntőbe kerülésért.

Idén sem jött össze
Idén sem jött össze
A lett válogatott ‒ két évvel később, mint mi ‒ 2016-ban esett ki az első osztályból, így nem is volt kérdés, hogy a visszajutás céljával érkezett a tornára. Már a csoportkörben ennek fényében játszottak a fiataljai, és kegyelmet nem ismerve, 20 góllal verték az Egyesült Államok csapatát, 12-vel az ausztrálokat, tegnap pedig 19-cel az osztrákokat. Noha a mi leányaink nem tudtak ilyen számokat felmutatni, de biztató volt számunkra, hogy kapusaink eddig 91 százalékos hatékonysággal védtek a tornán. A rangadó aztán nem a mi elképzeléseink szerint alakult, még akkor sem, ha több mint 16 percig sikerült távol tartani a gólerős lett leányokat a kapunktól, az első harmad végén ugyanis megszerezte a vezetést az ellenfél, és a torna során immár negyedszer került gólhátrányba a magyar csapat. A második felvonásra úgy tűnt, nagyobb tűzzel léptek pályára a mieink, az eredmény alakulása azonban nem ezt igazolta: a 10. percben megduplázta előnyét a piros mezes lett alakulat, így még nehezebb helyzetbe kerültek lányaink. Hosszas eseménytelen perceket követően aztán a második játékrész utolsó percében ígéretes helyzetbe kerültünk, gólt azonban nem sikerült szerezni, sőt, a kontrából meglőtte a harmadikat az ellenfél, így még tovább fogytak reményeink. A végjáték ‒ számunkra kedvezőtlen módon ‒ nem hozott fordulatot, sem gólt, a 3‒0-s végeredmény pedig azt jelenti, hogy Lettország lesz az egyik biztos résztvevője a B divízió döntőjének, s küzdhet meg az orosz-osztrák mérkőzés győztesével a feljutásért. Mi pedig a két évvel ezelőtti tornához hasonlóan, idén is csak a világbajnokság 11. helyéért harcolhatunk, a másik elődöntő vesztesével.

B divízió, elődöntő (Herisau, Svájc) Magyarország‒Lettország 0‒3 (0‒1, 0‒2, 0‒0) A magyar U19-es leányválogatott kerete: Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat utolsó mérkőzése a 11. helyért: Május 6., vasárnap, 9 óra: Magyarország‒Ausztia/Oroszország

Amit a világbajnokságról eddig írtunk: Ütős csapat Győztes menetelés Aggódó tekintetek Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.