UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-05-09 17:11

A Csata lesz a befutó?

A győri Olimpiai Sportpark Multicsarnokban kezdődik csütörtökön a serdülő leány kosárlabdázók országos bajnokságának a nyolcas döntője. A tavalyi győztes Csata DSE csapata idén is jó eséllyel pályázhat a bajnoki címre, miután ez az egyetlen olyan alakulat, amely a főtábla mindhárom körét hibátlanul nyerte meg.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Csütörtökön elrajtol a serdülő leány kosárlabdázók országos bajnokságának a nyolcas döntője Győrben, az Olimpiai Sportpark Multicsarnokban. A fiatalok négy napon át küzdenek a bajnoki címért. A tavalyi győztes Csata DSE volt idén az egyetlen együttes, amely a főtábla mindhárom körét hibátlanul, összesen 9−0-s mérleggel hozta le, végül az I csoport megnyerésével jutott a fináléba − igaz, csak Budapesten játszott, de így is a torna legnagyobb esélyesének tekinthető. Ennek ellenére Tursicsné Iván Krisztina, a Csata serdülő leányainak vezetőedzője visszafogottan beszélt az esélyeikről: „A lányok várják már a tornát, élvezik a játékot és nyerni szeretnének. Azt azért tudni kell, hogy az alakulat leginkább egy évvel fiatalabb játékosokból tevődik össze, s nekik még nagyon sokat kell fejlődniük. Természetesen győzni megyünk, mint mindenki, de nem lesz egyszerű dolgunk, mert a Zsíros Akadémia és a hazai pályán versenyző Széchenyi KA is komoly ellenállást tanúsít majd. Ebben biztos vagyok.”

A Csata DSE tavaly megnyerte a serdülőbajnokságot
A Csata DSE tavaly megnyerte a serdülőbajnokságot
Tursicsné kiemelte: számukra a legfontosabb a leendő, élvonalban szereplő gárdába kinevelni a játékosokat, de emellett fontos az is, hogy jól érezzék magukat. Egyébként a Csata mesterének valószínűleg igaza van az „új belépő” Zsíros Akadémiával kapcsolatban, ugyanis a kőbányai gárda az első körben a Sopront megelőzve lett első 3−0-s mérleggel, majd a másodikban többek között a DVTK-t és a Győrt is legyőzte újabb 3−0-al, végül az I csoportban csak a Csatától kapott ki, így a második legjobb összteljesítményt nyújtotta (8−1) a mezőnyben. A KSC Szekszárd együttese nem kezdett jól, többek között kikapott a Győrtől is, majd 3−0-val folytatta, végül a harmadik főtáblás körben a Vasas mögött a második helyen végzett a budapesti K csoportban, így jutott a nyolcas döntőbe. Harsányi Máriának, a szekszárdi leányok vezetőedzőjének nincsenek túl nagy elvárásai az eredményeket illetően: „A lányok rengeteget dolgoztak és motiváltak, de úgy vélem, ez kevés lesz, mert nincs kiemelkedő képességű játékosom. Már az is óriási bravúr, hogy a legjobb nyolc között vagyunk. Szinte biztos, hogy mi lépünk pályára az ötödik-nyolcadik helyért. Sajnos kisváros vagyunk, nem ugyanolyan az esélyünk a kiválasztásra, mint a budapesti kluboknak, így vannak „lyukas korosztályok”.” Harsányi természetesen örülne, ha előrébb végezne a csapata, de marad a realitásnál. Szerinte a Csata verhetetlen lesz, csak a második, harmadik hely sorsa kérdéses. Véleménye szerint erre a Zsíros Akadémiának, a Széchenyi KA-nak, valamint a Soproni Darazsak Akadémiának van a legnagyobb esélye.

SERDÜLŐ LEÁNY ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NYOLCAS DÖNTŐJE, GYŐR A csoportbeosztás A csoport: Csata DSE, KSC Szekszárd, DVTK Akadémia, Széchenyi KA B csoport: Kosárlabda Akadémia Pécs, Vasas Akadémia, Soproni Darazsak Akadémia, Zsíros Akadémia Kőbánya

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.