UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-05-17 21:06

Puskás-siker a nyitányon

Elkezdődött a 11. Puskás−Suzuki-kupa, amely az U17-es labdarúgó-korosztály egyik legnívósabb, immár nyolccsapatos seregszemléje. A brazil Flamengo és a Puskás Akadémia találkozójával indult a küzdelem, a felcsútiak 1−0-ra nyertek. A házigazda mellett a Genk és a Bayern München is győzelemmel rajtolt.

L.S. - utanpotlassport.huReal Madrid, Flamengo, Bayern München, KRC Genk, Panathinaikosz, Sporting Lisszabon, Budapest Honvéd, Puskás Akadémia — a csapatneveket átfutva joggal jelenthetjük ki, hogy a tizenegyedik alkalommal megrendezett Puskás-Suzuki-kupa az U17-es korosztály egyik legnívósabb nemzetközi tornájává nőtte ki magát. A felcsúti Pancho Arénában a Flamengo és a házigazda összecsapásával indult útjára a labda.

Felcsúti öröm a nyitónapon Forrás: pfla.hu
Felcsúti öröm a nyitónapon Forrás: pfla.hu
Alig fél percet kellett várnia a publikumnak az első helyzetre, Rhyan bombája azonban elkerülte a kaput. A brazilok harcos játékkal rukkoltak elő, Papp Milánt le is kellett cserélni miután keményen összeütközött az egyik vendégjátékossal. Skribek Alent sem kímélték — az utánpótlás-válogatott támadó buktatását követően ígéretes pozícióból végezhetett el szabadrúgást a Puskás. A labda mögé Magyar Zsolt állt, és védhetetlenül tekert a rövid felsőbe. Tíz perccel később ismét ő próbálkozott, ám ezúttal nem járt sikerrel. A fordulást követően igyekezett nagyobb tempóra kapcsolni a Flamengo, de lényegi veszélyt nem jelentettek Ásványi Balázs kapujára. Noha mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek a hajrában, a végeredmény maradt 1−0, a Puskás Akadémia győzelemmel mutatkozott be a tornán. A találkozót követő büntetőpárbajt 5−4-re a Flamengo csapata nyerte.

11. Puskás–Suzuki-Kupa CR Flamengo–Puskás Akadémia 0−1 (0−1) V.: Bogár Flamengo: Joao Fernando – Braian (Bruno Gabriel), Natan, Lucas, Jose Italo (Sidney) – Lucas Gabriel, Joao Victor, Yuri, Reinier – Rodrigo, Rhyan Puskás Akadémia: Ásványi – Gáspár, Koch, Papp M. (Posztobányi), Körmendi – Sipos (Nagy Z.), Radics, Kocsis, Magyar – Papp L. (Komáromi), Skribek (Horog) Gólszerző: Magyar (13.)

Az A csoport másik mérkőzésen a Bayern München és a Panathinaikosz csapott össze. A müncheniek már a negyedik percben  megszerezték a vezetést, szögletet követően Filipp talált be. Ennek ellenére a görögök uralták a félidőt, és Kosztasz góljával még a szünet előtt egyenlítettek. A Pana hiába folytatta ott a fordulást követően, ahol abbahagyta a játékrész végén, gólt a müncheniek szereztek, igaz, görög játékosuk révén: Bazdrigiannisz lépett el védőjétől, és juttatta előnyhöz a münchenieket.  Egy percre rá jött a válasz, Dzavidasz ismét egyenlített. A hajrát azonban a bajorok bírták jobban, és két gyors találattal dűlőre vitték a mérkőzést: az 59. percben Bazdrigiannisz duplázta meg góljainak számát, majd két percre rá Günter volt eredményes, beállítva a 4-2-es végeredményt. A találkozót követő büntetőpárbajt 3−2-re a Bayern München csapata nyerte.

11. Puskás–Suzuki-Kupa Panathinaikosz–FC Bayern München 2−4 (1−1) V.: Szilasi Panathinaikosz: Kacigiannakisz – Vagiannidisz, Paraszkevopulosz, Szadikaj, Szpinosz – Mavrudisz, Dzavidasz (Turkocoritisz), Athanaszakopulosz, Zagaritisz (Ntomatasz), Kosztasz (Cimpokasz)– Szerpezisz FC Bayern München: Kainz – Hofman, Oberleitner, Brückner (Günter), Reinelt – Porta, Rhein, Mulas (Sieghardt), Lawrence (Stix) – Filipp (Bareis), Bazdrigiannisz Gólszerzők: Kosztazs (29.), Dzavidasz (42.) illetve Filipp (4.), Bazdrigiannis (41., 59.), Günter (61.)

A B jelű kvartett nyitómeccsén a Genk és a Sporting mérkőzött meg. Az agilisabban kezdő zöld-fehérek a találkozó elején több ígéretes helyzetet is kidolgoztak, de még közvetlen közelről sem tudtak a kapuba találni. A folytatásban mindkét együttes közel járt a gólhoz: portugál részről Correia találta el a kapufát szabadrúgásból, míg a másik oldalon Takidine lőtt bődületes felső lécet. A csendet végül a belgák törték meg, Cuypers passzolt a hálóba. A fordulást követően a Sporting mindent megtett az egyenlítésért, de hiába, az 50. percben már két gól volt a differencia: Limbombe lövésébe szerencsétlenül ért bele Santos, öngól lett a vége. A portugálok továbbra is támadásban maradtak, de a genki kontrák belga győzelmet jelentettek. Sovány vigasz a lisszaboniaknak, hogy a találkozót követő büntetőpárbajt 3−2-re ők nyerték.

11. Puskás–Suzuki-Kupa KRC Genk–Sporting CP 2−0 (1−0) V.: Molnár KRC Genk: Bastiaens – Ardjouma, Coomans, Leliendal, Van Rosmalen, Youri – Balouk, El Basra, Limbombe – Takidine, Cuypers (Bahadir) Sporting CP: Cunha – Santos, Silva, Quaresma, Dias – R. Fernandes, Lobato, G. Ferreira (Ceita), D. Ferreira (Cardoso) – Correia, Varela (Domingues) Gólszerző: Cuypers (19.), Santos (öngól, 50.)

Pénteken bemutatkozik a torna másik magyar csapata, a Budapest Honvéd-MFA, mégpedig a címvédő Real Madrid ellen. A játéknap két másik a mérkőzése a Flamengo−Panathinaikosz, illetve a Puskás Akadémia−Bayern München lesz. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.