UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-05-20 19:32

Felcsúti dráma

A Genk és a Puskás Akadémia játssza hétfőn a 11. Puskás–Suzuki-kupa fináléját. A felcsútiak az utolsó másodpercekben egyenlítettek a Panathinaikosz ellen, így esélyt kaptak arra, hogy a torna története során először otthon tartsák a kupát. A bronzéremért a Sporting és a Flamengo csap össze, míg az ötödik helyért Bayern München−Real Madrid, a hetedikért pedig Honvéd−Panathinaikosz mérkőzést rendeznek.

L.S. - utanpotlassport.huLezárultak a csoportküzdelmek a 11. Puskás–Suzuki-kupán. Az U17-es labdarúgó-torna negyedik játéknapján a Genk a Real Madrid, míg a Puskás Akadémia a Panathinaikosz ellen lépett pályára a döntőbe jutás reményében. A vasárnapi harmadik találkozón a Honvéd és a Sporting mérkőzött, a tét a bronzmeccs volt.

Elsőként a Genk jutott a fináléba Forrás: pfla.hu
Elsőként a Genk jutott a fináléba Forrás: pfla.hu
A százszázalékos Genk együttesének a döntetlen is biztos csoportelsőséget, ezáltal fináléba jutást jelentett a királyiak ellen. A mérkőzés azonban madridi lehetőséggel indult, ráadásul a belgák csapatkapitányát, Cuyperst sérülés miatt le kellett cserélni. A másik csatár, Németh András azonban a pályán maradt: a magyar korosztályos-válogatott támadó a Honvéd után a Real kapuját is bevette, Bahadir passzát értékesítette a 26. percben. A második félidőben Mendoza fejesével hamar egyenlítettek a madridiak, s bár a hajrában mindkét oldalon adódtak lehetőségek, az eredmény 1−1 maradt. A döntetlennel a Genk jutott elsőként a Puskás-Suzuki-kupa tizenegyedik kiírásának fináléjába.

11. Puskás–Suzuki-Kupa KRC Genk–Real Madrid 1−1 (1−0) V.: Oláh KRC Genk: Seppe – Coomans, Leliendal (Ardjouma), Youri, Bahadir – Van Rosmalen, Boujemaoui, Didden, Cappelletti – Cuypers (Takidine), Németh (Balouk). Real Madrid: Ribera – López (Arribas), Jurado, Escorcia – Ginés, Ramírez, González, Sarmiento (Frías), Barceló (Layos), Calvo – Mendoza. Gólszerző: Németh, illetve Mendoza

A Genkhez hasonlóan a Puskás Akadémiának is elég volt az iksz a döntőbe jutáshoz, de a torna eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtó Panathinaikosz ellen a győzelem is reális célkitűzésnek tűnt. A házigazda ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, és a 18. percben büntetőhöz jutott: Szadikaj buktatta Papp Lászlót a tizenhatoson belül, s kapott piros lapot. A sértett azonban nem tudott élni a lehetőséggel, mert Hacigiannakisz kapus hárított. A magyar támadó egy perccel később ismét gólt szerezhetett volna, de ezúttal is a görög hálóőr nyerte kettejük párharcát.
Nagy Zalán fejesével a fináléba jutott a Puskás Akadémia Forrás: pfla.hu
Nagy Zalán fejesével a fináléba jutott a Puskás Akadémia Forrás: pfla.hu
A második félidő is Puskás-fölényt hozott, de a felcsútiak nem voltak elég élesek, ez pedig megbosszulta magát. A hajrában Athanaszakopulosz elé pattant a labda, ő pedig a kapuba vágta azt. Alig pár perc maradt hátra hosszabbítással együtt, a hazaiak azonban mindent megtettek az egyenlítésért. A ráadás utolsó pillanataiban szöglethez jutott a Puskás, előrement Papp Zsombor is a kapuból. A beadás átszállt a görög hálóőr, illetve a védők feje felett, mígnem Nagy Zalán fejével találkozott: a csereként beállt játékos közvetlen közelről bólintott a kapuba. A felcsútiak így az utolsó utáni pillanatban harcolták ki a döntőbe jutást, hétfőn pedig esélyük lesz arra, hogy a torna történetében először otthon tartsák a kupát.

Puskás Akadémia–Panathinaikosz 1−1 (0−0) V.: Molnár Puskás Akadémia: Papp Zs. – Gáspár (Papp M.), Koch, Posztobányi, Körmendi – Sipos, Radics, Kocsis (Nagy Z.), Magyar (Dankó) – Skribek (Kotula), Papp L. (Komáromi) Panathinaikosz: Hacigiannakisz – Vagiannidisz, Paraszkevopulosz, Szadikaj, Szpinosz, Lazaridisz (Anastopulosz) – Mavrudisz, Dzavidasz (Cimpokas), Athanaszakopulosz (Sziatunisz), Zagaritisz – Szerpezisz Gólszerző: Athanasakopoulos (59.), Nagy Z. (63.) Kiállítva: Sadikaj (18.)

Hasonlóan kezdődött a Honvéd−Sporting mérkőzés, mint a kispestiek Real Madrid elleni találkozója. Ezúttal is a meccs elején, büntetőből szerzett vezetést Miskei Attila együttese, ráadásul a magyar közreműködők sem változtak: Tóth Péter harcolta ki, és Cipf Dominik lőtte be. A piros-feketék győzelmükkel a kvartett második helyén zártak volna, de ugyanez a portugálokra is igaz volt. Ennek megfelelően ráerősítettek a luzitánok a kapott gólt követően, előbb Inácio fejelt közelről a kapuba, majd Silva bólintott a hálóba – negyedóra alatt fordított a Sporting. A fordulást követően a Honvéd ugyan mindent megtett az egyenlítésért, nem tudott komoly veszélyt jelenteni a kapura, így maradt a 2−1.

11. Puskás–Suzuki-Kupa Sporting CP–Budapest Honvéd-MFA 2−1 (2−1) V.: Kovács J. Sporting CP: Cunha – Santos, Silva, Quaresma, Fernandes – Inácio, Lobato (Ceita), Cardoso (Domingues) – Correia, Varela, Ferreira Budapest Honvéd-MFA: Kemenes – Csörgő (Fazekas), Tóth R. (Fogarassy), Horváth M., Juhász – Zvara, Irimiás, Kóródi, Tóth P. – Molnár R. (Komiszár), Cipf Gólszerző: Inácio, Silva, illetve Cipf (tizenegyesből)

Hétfőn a helyosztókkal zárul a Puskás–Suzuki-kupa. A hetedik helyért Honvéd−Panathinaikosz, az ötödikért Bayern München−Real Madrid mérkőzést rendeznek. A bronzéremért a Sporting és a Flamengo csap össze, míg a finálét a Genk és a Puskás Akadémia játssza. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.