UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-27 19:50

Nyugati boldogság

Győri és balatonboglári sikert hozott a négyes döntők hétvégéje a leány utánpótlás kézilabda-bajnokságokban. Az ifjúságiak mezőnyében az ETO magabiztosan múlta felül az FTC-t az aranyéremért vívott meccsen, míg a serdülők között a NEKA együttese éppen a győrieket győzte le a mindent eldöntő találkozón a színvonalas és nagy csatákat hozó fináléban Szigetszentmiklóson.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huMár az utánpótlás kézilabda-hétvége első napja is hatalmas csatákat hozott. A szigetszentmiklósi ifjúsági és serdülő leány bajnoki négyes döntő szombati küzdelmein a nagyobbak között a NEKA–FTC találkozó szállította a legnagyobb izgalmakat. Bár a félidőben a balatonbogláriak vezettek, a folytatásban fordítottak a zöld-fehérek, és 25–24-gyel ők jutottak a fináléba a DVSC-t hét góllal felülmúló Győr mellett. A kicsik között „nyugati” döntő jött össze, a NEKA és az ETO egyaránt magabiztos sikerrel abszolválta az első napot.

Pál Tamara tíz gólt szerzett az ifibajnokság döntőjében Forrás: Győri Audi ETO KC
Pál Tamara tíz gólt szerzett az ifibajnokság döntőjében Forrás: Győri Audi ETO KC
Így kanyarodtak rá az együttesek a vasárnapra, a döntők napjára. A nagyobbak mezőnyében tehát a két zöld-fehér alakulat ütközött meg a fináléban, több száz néző előtt, akik remek hangulatot teremtettek a szigetszentmiklósi sportcsarnokban. A mérkőzést a némileg esélyesebb, az elmúlt évadban a Bajnokok Ligájában is lehetőséget kapó játékosokkal (Afentáler Sára, Fodor Csenge, Pál Tamara) felálló győri csapat kezdte jobban. Róth Kálmán együttese már az első percekben többgólos előnyt szerzett, amely a félidő végéig kitartott, 17–13 volt az állás a szünetben. A folytatásban aztán beleerősített a Ferencváros, amely egy gólra is feljött. Az egyenlítés azonban nem sikerült, újra feljavult az ETO, és visszaállt a magabiztosnak mondható három-négy gólos különbség. A hajrában aztán mindent megpróbált Simics Judit csapata, de a kulcsszituációkból rendre a győriek jöttek ki jobban, akiknek így az utolsó pillanatokban már izgulniuk sem kellett. 31–26-os sikerüknek köszönhetően megnyerték a bajnokságot. A bronzmérkőzés a NEKA sikerét hozta, a Balaton-partiak 25–22-re múlták felül a Debrecent.
Róth Kálmán
Róth Kálmán
A döntő után az aranyérmes alakulat vezetőedzője, Róth Kálmán nyilatkozott honlapunknak: „Elégedett vagyok, hiszen megnyertük a bajnokságot. Voltak kevésbé jó momentumaink is a két meccsünkön, de az egész stáb nevében mondhatom, hogy büszkék vagyunk a lányokra. Ami a négyes döntő színvonalát illeti, vegyesek a tapasztalataim, a két nap alatt kijöttek a magyar kézilabdázás hiányosságai, de az biztos, hogy nagyon hajtottak a lányok. Úgy gondolom, a legjobb csapatok győztek a hétvégén.”
Bohus Bea
Bohus Bea
Az eseményen a bronzérmes NEKA trénere, Bohus Bea a korosztályos válogatott szövetségi edzőjeként is figyelte a történeseket, és többnyire pozitívumokat tapasztalt. „Úgy láttam, nagyon jó a mérkőzéseket játszottunk, a válogatott játékosok remek formában vannak, látható, hogy kitűnő munka folyik a kluboknál, s komoly ütközetek alakultak ki itt a két nap alatt. A korábbiakhoz képest szembetűnő például, hogy fegyelmezettségben sokat léptek előre a lányok.”  

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS) Elődöntő: Győri Audi ETO KC–DVSC-TVP 28–21 FTC–NEKA 25–24 Bronzmérkőzés: NEKA–DVSC-TVP 25–22 Döntő: Győri Audi ETO KC–FTC 31–26 A legjobb góllövők: Pál 10, Kellermann 5, illetve Györfi 10, Tóth N. 7 A végeredmény: 1. Győri Audi ETO KC, 2. FTC, 3. NEKA, 4. DVSC-TVP

A serdülők között lemaradtak az aranyéremről a győriek, a kifejezetten kevés gólt hozó mérkőzésen a 10–8-as félidei balatonboglári előny után 19–17-re nyert a NEKA a fináléban. A bronzmérkőzésen az FTC simán verte az MTK-t, így a zöld-fehérek is két dobogós helyezéssel zárták a kétnapos viadalt.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS) Elődöntő: NEKA–MTK Budapest 43–21 Győri Audi ETO KC–FTC 34–24 Bronzmérkőzés: FTC–MTK Budapest 36–24 Döntő: NEKA–Győri Audi ETO KC 19–17 A legjobb góllövők: Kajdon 6, illetve Farkas J. 6 A végeredmény: 1. NEKA, 2. Győri Audi ETO KC, 3. FTC, 4. MTK Budapest

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.