UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-06-02 21:36

Két szoros, két sima

Lezajlott a fiú és leány ifjúsági vízilabda-bajnokság elődöntője. A korosztály két négyes fináléját a Szőnyi úti Laky Károly és a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában tartják; a szombaton a fiúknál egy góllal győzött a BVSC-Zugló a ZF-Eger ellen, csakúgy, mint a KSI SE az UVSE csapatával szemben. A lányok Final Four-jában a címvédő Yordo Szentes és az idén még veretlen UVSE diadalmaskodott, így ez a két együttes játssza a vasárnapi aranymérkőzést.

Sz. M.utanpotlassport.hu Véget ért a fiú és leány ifjúsági vízilabda-bajnokság elődöntője. Míg az előbbi nem találkozóin szoros csaták voltak, az utóbbiéban nagy különbségű győzelmek születtek.

Kilenc másodperccel a vége előtt dobta be a győztest gólt a BVSC-Zugló csapata a ZF-Eger ellen Forrás: waterpolo.hu
Kilenc másodperccel a vége előtt dobta be a győztest gólt a BVSC-Zugló csapata a ZF-Eger ellen Forrás: waterpolo.hu
A fiúknál a szombati napot a hazai közönség előtt játszó BVSC-Zugló és a ZF-Eger játékosainak párharca nyitotta. A zuglóiak remek mérleggel (24 győzelem, 2 vereség) nyerték meg az alapszakaszt, és jutottak be a négyes döntőbe, az egriek pedig nagy versenyben harcolták ki a rájátszást érő negyedik helyet az FTC-vel szemben. A hazaiaknak indult jobban a mérkőzés: az első negyedet egy góllal nyerték, majd a másodikban még kettővel növelték a különbséget, s a „félidőben” háromgólos előnnyel vonulhattak szusszanásnyi szünetre. Azonban az Eger játékosai nem adták fel, újult erővel folytatták , és zárkóztak fel döntetlenre. A hajrában aztán sokáig úgy tetszett, hogy hosszabbítás döntheti el a találkozó kimenetelét. A vasutasok pólósa, Tanczer Tamás viszont másképp gondolta, és kilenc másodperccel a lefújás előtt akciógóllal szerzett előnyt csapatának. Mivel az állás már nem változott, 10‒9-es siker nyomán a BVSC jutott a vasárnapi döntőbe. A másik elődöntőt a címvédő KSI SE és az UVSE együttese játszotta. A sportiskolások kezdtek jobban: 3‒1-re nyerték az első negyedet, de a második játékrészben az újpestiek Konarik Ákos duplájával vissza tudtak kapaszkodni. Aztán Sömjén Dominik góljával újra a KSI került előnybe, amit aztán Bóbis Botond tudott növelni. A második játékrész vége előtt Aranyi Máté lövése bizonyult védhetetlennek, így a nagyszünetben 5–4-es KSI-vezetés állt a táblán.  A harmadik felvonásban már kevésbé tudta tartani a lépést az UVSE, ennek okán pedig hamar háromgólos távolságra lépett el a címvédő alakulat. Ugyan a véghajrában még indított egy utolsó rohamot Dávid Zoltán legénysége, nem sikerült egyenlítenie, így 10–9-re győzött a KSI, nem utolsósorban Bóbis Botond hat góljának köszönhetően. A lányok mezőnyében az UVSE veretlenül nyerte meg az alapszakaszt, így a „lilák” favoritként várhatták a rájátszás küzdelmeit a Hajós Alfréd uszodában. A döntőbe kerülésért a Tatabányai VSE csapatát kellett legyőzniük, s a rivális nem is jelentett különösebb akadályt: az elejétől kezdve domináló fővárosiak győztek 19‒4-re. A finálé másik kiadó helyéért a címvédő Yordos Szentes és a BVSC-Zugló pólósai csatáztak.Ezen a találkozón is nagy különbség volt az együttesek teljesítménye között, s a meccs 13‒6-os szentesi sikerrel ért véget.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (LAKY KÁROLY USZODA) Elődöntő: BVSC-Zugló‒ZF-Eger 10‒9 (2‒1, 5‒3, 0‒3, 3‒2), KSI SE‒UVSE 10‒9 (3‒1, 2‒3, 4‒2, 1‒3) Június 3., vasárnap: 17.00: bronzmérkőzés, ZF-Eger‒UVSE 18.30: döntő, BVSC-Zugló‒KSI SE

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (HAJÓS ALFRÉD USZODA) Elődöntő: Yordo Szentes‒BVSC-Zugló 13‒6 (3‒1, 4‒2, 5‒1, 1‒2), UVSE‒TVSE 19‒4 (6‒2, 5‒0, 4‒0, 4‒2) Június 3., vasárnap: 13.00: bronzmérkőzés, BVSC-Zugló‒Tatabányai VSE 14.30: döntő, Yordo Szentes‒UVSE

Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon