UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-06-09 12:32

Nem laktak jól

Mivel a Nyíregyháza – hasonlóan az U21-es döntőhöz – megint megverte 3:2-re a Békéscsabát, szombaton csak egy meccs, az elődöntő vár rá az U19-es röplabdázó hölgyek kecskeméti hatos döntőjében.

A.A. – utanpotlassport.huAz ifjúsági röplabdázók bajnokságának kecskeméti hatos döntője előtt az egyik nagy kérdés az volt, jóllakott-e a Nyíregyháza a juniorok bajnoki címével a lányoknál. Az első meccs alapján nem, hiszen az U19-eseknél, a csoportmeccsek elején 3:2-re (–20, 23, 21, –15, 13)

A kecskemétiek sem tudtak ellenállni a Vasasnak Forrás: MRSZ
A kecskemétiek sem tudtak ellenállni a Vasasnak Forrás: MRSZ
megint legyőzte a Békéscsabát, ahogy egy héttel korábban, az U21-es fináléban is. (A két korosztály keretei között nagy az átfedés.) A halálcsoportban a Gödöllő nem tudott meglepetést szerezni, így a szombat esti elődöntőbe a nyírségeik jutottak be közvetlenül, a többiekre negyeddöntő vár. Az A-csoportot a szintén favorit Vasas könnyedén nyerte meg pénteken két győzelemmel, így szombaton erőnyerőként csak este lép pályára az elődöntőben. A második helyet a házigazda kecskemétiek szerezték meg a Fehérvár előtt, mindkét félre negyeddöntő várt szombaton. A fiúknál az A-csoportban a Pénzügyőr végzett az élen két győzelemmel, így elődöntős lett, a hazai gárda a Dunaújvárost megelőzve lett második. A másik ágon körbeverés történt: a Szolnok 0:2-ről fordította meg a csatát a Kaposvár ellen (a junioroknál múlt vasárnap a kaposváriak 3:1-re verték meg a döntőben szolnokiakat), a somogyiak magabiztosan verték a SZESE együttesét, ezután a Szolnok nagy meglepetésre kikapott az utolsó meccsen, így lecsúszott az első helyről, átengedve a Kaposvárnak. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.