UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-14 20:30

Magabiztos nyitány

Simán győzött első mérkőzésén az U20-as női válogatott a debreceni Négy Nemzet-tornán. A júliusi hazai rendezésű juniorvébére készülő együttes az ukránok korosztályos csapatát győzte le 32–20-ra.

B. V. – utanpotlassport.huA július 1-jén kezdődő, hazai rendezésű junior-világbajnokság főpróbájaként csütörtöktől szombatig négycsapatos tornán vesz részt a női U20-as kézilabda-válogatott a vb helyszínén, a debreceni Főnix Csarnokban. Golovin Vlagyimir együttese a Négy Nemzet-torna első mérkőzésén az ukránokkal találkozott.

magyar junior válogatott
magyar junior válogatott
A találkozó kicsit döcögősen kezdődött a világbajnokságon nem induló rivális ellen, ugyanis nyolc perc után kettővel vezettek a vendégek. Utána viszont „felébredt” a magyar csapat, és többek között Faluvégi Dorottya három találatának köszönhetően fordított, majd az első félidő hátralévő részében is irányított. Így négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre a mieink (14–10). A folytatásban sem adta alább a magyar válogatott, jobban játszott ellenfelénél, és folyamatosan növelte az előnyét. Klujber Katrin, Lakatos Rita és Pásztor Noémi is eredményesen kézilabdázott a második játékrészben. A végére igencsak sima, tizenkét gólos magyar siker született (32–20). A játéknap másik meccsét este 8 órától a francia és a holland csapat vívja. A mieink vb-re készülő alakulata, ahogyan az (el)várható volt, hozta a kötelezőt. Pénteken már minden bizonnyal nehezebb feladat vár a lányokra, hiszen 17.30-tól a holland válogatott lesz az ellenfél.

NŐI U20-AS NÉGY NEMZET-TORNA, DEBRECEN Magyarország–Ukrajna 32–20 (14–10) A magyar csapat legjobb góllövői: Klujber 5, Faluvégi, Lakatos, Pásztor 4-4 Június 14., csütörtök: 20.: Franciaország–Hollandia Június 15., péntek: 17.30.: Magyarország Hollandia 20.: Ukrajna–Franciaország Június 16., szombat: 10.: Ukrajna–Hollandia 12.30.: Magyarország–Franciaország

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.