UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-06-20 08:44

Szenzációs sportágváltás

Guzi Blanka két éve váltott a kézilabdáról az öttusára, első világversenyén, a barcelonai junior Eb-n pedig mindjárt ezüstérmet nyert egyéniben és aranyat a csapattal.

Arday Attila – utanpotlassport.hu„Soha nem járt még világversenyen, két éve jött a kézilabdából, beesett ebbe  a sportágba, de az akarata, elszántsága nagyon előremutató. Semmi terhet nem szabad rá tenni – így mutatta be Kállai Ákos női szövetségi kapitány Guzi Blankát a barcelonai junior Eb előtt néhány nappal. Keddi fantasztikus sikere, egyéni ezüstje és csapataranya után pedig így beszélt róla: – A vívása eleinte gyenge volt, de aztán átlendült a nehézségeken, mintha évek óta ott lenne a nagy versenyeken. Nem volt megilletődve a kombinált számban sem, magabiztosan versenyzett. Bizakodásra van okunk, de elbizakodottságra nincs, hiszen ez most egy kiugró eredmény tőle, a jövőben viszont az a lényeg, hogy stabilizálni tudja a teljesítményét, fizikailag és szellemileg. Nem szabad terhet rakni rá, elvárni tőle, hogy mindig így szerepeljen."

A 2., a 4. és a 11. hely külön-külön és együtt is értékes
A 2., a 4. és a 11. hely külön-külön és együtt is értékes
Kállai Ákos leginkább Gulyás Michelle-től várta, hogy a legjobb hat közé kerüljön, és benne sem kellett csalódnia, a negyedik helye felettébb előkelő ifjúsági korát tekintve. Ő még a múlt heti ifi Eb-n is ott lehetett volna, de érdemes volt az eggyel nagyobbak között bevetni, még úgyis, hogy influenza, majd lábközépcsont-gyulladás után próbált formába kerülni. Kalincsák Esztert négy térdműtét (!) után a tizenötbe várta a szakvezető, tizenegyedik lett, így az ő eredménye is beleszámított a csapatba és jól is jött. Kiss Virágé esett így ki, aki a huszonnegyedik helyen végzett. „Csak az tudott most jól szerepelni, aki jól vívott, jól úszott, jól kombizott – mondta Kállai Ákos. – Ezen a lovaspályán nem lehetett hibázni, ott mi adtunk néhány pontot az ellenfeleknek. Van viszont potenciál a csapatban, két-három olyan versenyző, akire lehet építeni. Még azt is elviselte az együttes, hogy Simon Sarolta, aki zseniálisan vív, sérülés miatt nem indulhatott." További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.