UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-06-24 19:58

Egy döntőről álmodnak

Csupán négyen képviselik Magyarországot a műugró junior Európa-bajnokságon. A szövetség és a versenyzők is reménykednek a döntős eredményekben, de a realitás inkább a 15-16. helyet vetíti előre a helsinki megmérettetésen.

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Nem túl hosszú a résztvevők listája, de biztos vagyok abban, hogy mindannyian mindent elkövetnek majd azért, hogy méltón képviseljék hazánkat” – mondta Haász Katalin műugró-edző, a szakmai bizottság elnöke az utánpótlássport.hu megkeresésére. Hétfőn rajtol a műugró junior Európa-bajnokság Helsinkiben, ahol a lányoknál Hais Dorottya és Csóri Dorka, a fiúknál pedig Gacs Barnabás és Varga Donát méretteti meg magát.

Hais Dorottya  ugrásra készül. Forrás: Magyar Úszó-szövetség
Hais Dorottya ugrásra készül. Forrás: Magyar Úszó-szövetség
A Toronymagas Műugró Sport Egyesületben versenyző Hais Dorottya sportkarrierje mellett a 2017-ben Oscar-díjat nyert rövidfilmben, a Mindenkiben eljátszott szerepével lett közismert. Ő a 14-15 évesek között két magasságon, egy, illetve három méteren indul Finnországban. A BVSC-s Csóri Dorka szintén a 14-15 évesek kategóriájában, ám csak egy számban, egy méterről ugrik majd az Eb-n. A fiúk közül a Rugóláb Lendület Sportegyesület két fiatalja tudott kvalifikálni. Gacs Barnabás az A korosztályban, vagyis a 16-18 esztendősök között egy és három méteren is bizonyíthat, míg a tavalyi év legjobb magyar versenyzőjének megválasztott Varga Donát egy méteren szerzett indulási jogot. „Minden versenyző igyekszik a lehető legjobban megközelíteni a döntőt, de ehhez mindannyiuknak javítania kellene az idei legjobbján. Ha azt ugorják, amit tudnak, a 15-16. hely lehet reális. Minden más bravúr” – fogalmazta meg a műugró-szövetség célkitűzését Haász Katalin. A 2018-as junior Európa-bajnokság programja június 25-én indul, a versenyek július 1-jéig, vasárnapig tartanak. Egyéb korosztályos hírek MŰUGRÁSBAN a sportági aloldalunkon.