UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-06-25 19:48

Vigyázat, Sipőcz-veszély!

A SZESE cselgáncsszakosztályának 17 éves versenyzője, Sipőcz Richárd gőzerővel készül a csütörtökön, Szarajevóban rajtoló ifjúsági Európa-bajnokságra. A +100 kilogrammos, ifjúsági Európa-bajnoki arany- és ezüstérmes, EYOF-győztes sportoló oldalunknak elmondta, hogy meg szeretné nyerni a kontinensviadalt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Csütörtökön kezdődik Szarajevóban az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnoksága, amelyen természetesen részt veszt a +100 kilogrammos súlycsoportban Európa-bajnoki arany- és ezüstérmes, EYOF-győztes Sipőcz Richárd is. A SZESE cselgáncsszakosztályának 17 esztendős versenyzője nem csupán a ifjúsági korcsoportra összpontosít az idén. Ki akarta  harcolni az indulási jogot a juniorok világ- és Európa-bajnokságára is. Ez sikerült is neki, ugyanis eegyrészt megnyerte a lignanói Európa-kupát, másrészt bronzérmet szerzett a 19 évesen között a kaunasi viadalon. Richárd ennek ellenére nem hanyagolta el az ifjúsági korosztályt sem; a bielsko-bialai és a zágrábi Európa-kupán is a dobogó legfelső fokára állt fel. A győri fiú két évvel ezelőtt megnyerte a korosztályos kontinensviadalt, tavaly azonban „csak” második lett. Nem titkolt szándéka, hogy idén ismét győzni szeretne.

Sipőcz Richárd (fehérben)  Szarajevóban is le szeretné dönteni az ellenfeleit
Sipőcz Richárd (fehérben) Szarajevóban is le szeretné dönteni az ellenfeleit
„Mindenképpen aranyért utazok Bosznia-Hercegovinába. Két Európa–kupa-versenyt is meg tudtam nyerni ebben a korcsoportban, ennek ellenére nem teljesen mértem még fel az erőviszonyokat. Több, nagyon jó dzsúdóssal nem találkoztam, így akár meglepetés is érhet. Valamelyest azért azzal is megelégednék, ha dobogóraállhatnék” – foglalja össze Sipőcz. A fiatal versenyző elmondta, remekül halad a felkészülése, rengeteg táborban vett részt, amelyeken leginkább a küzdelmekre helyezték a hangsúlyt, nem pedig a technikai elemek tökéletesítésére. Richárd szerint ennek az az oka, hogy fél évvel ezelőtt sérült volt a válla, s javítani kell a ritmusán a tatamin. A SZESE versenyzője úgy érzi, már az idén is lehet keresnivalója a juniorok között, s akár odaérhet  a dobogóra is valamelyik világversenyen. Hozzátette: az ifjúsági Európa-bajnokság az elsődleges, hiszen utolsó évesként itt szeretne leginkább bizonyítani. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.