UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2018-06-30 20:54

Egy arany és egy bronz

A kajakos Bordács Blanka 1000 méteren az U23-asok között szerzett Európa-bajnoki címet, míg Kocsis Ádám ugyanezen a távon, az ifjúságiak között állt fel a dobogó harmadik fokára az Auronzóban zajló korosztályos kontinensviadalon. Az Eb harmadik napján az 1000 méteres számok fináléi mellett a 200 méteres középdöntők zajlottak le.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Lezajlott a kajak-kenuzók U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságának a harmadik napja az olaszországi Auronzóban. Szombaton az 1000 méteres számok fináléi mellett a 200 méteres középdöntők értek véget.

Ennyin múlott Bordács Blanka győzelme Auronzóban Forrás: kajakkenusport.hu
Ennyin múlott Bordács Blanka győzelme Auronzóban Forrás: kajakkenusport.hu
A magyar küldöttség első aranyérmét Bordács Blanka gyűjtötte be, aki az U23-as korosztályban kajak egyesben vívott hatalmas csatát a lengyel Paulina Paszekkal, és egy kilométernyi kajakozás után csupán 0,04 másodperc döntött a két lány között, méghozzá Bordács Blanka javára. Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány így vélekedett Blanka teljesítményéről a viadalt követően: „Rendkívül erős mezőnyben sikerült diadalt aratnia. A csekély különbség ellenére azt kell mondjam, hogy végig magabiztosan versenyzett, s csak a végén lett szoros a befutó. Nagyon meggyőző volt, amit láttam. Jó volt nézni, mondhatni: meg is lepett.” Hasonlóképp vélekedett Makrai Kocsis Ádám szombati futamáról is. Ádám az ifik között kenu egyes 1000 méteren szerzett bronzérmet. „Fergeteges hajrát produkált Ádám. Majdhogynem az ezüstérmet is elcsípte, holott végig a negyedik helyen evezett. Bátor és harcos küzdelmet láthattunk tőle, maximálisan elégedett vagyok vele.” Szintén az ifjúsági korosztályban kajak egyesben a fiúknál Kiss Ádám ötödik, a lányoknál Zupkó Vanda nyolcadik lett, a Monoki Marcell, Rédl András kajak páros ugyancsak nyolcadikként zárt, míg a Kállai Róbert Gida, Bucsi Bálint kenu kettőst pályaelhagyás miatt kizárták. Az U23-asoknál a Varga Dominik, Györgyjakab Máté kajak páros remek versenyzéssel az ötödik helyen ért célba, a Slihoczki Ádám, Szőke Attila kenus egység nyolcadik lett, míg Béke Kornél a kajak egyesek B döntőjében harmadikként végzett, így összesítésben a 12. helyen zárta a kontinensviadalt. A délutáni programban a 200 méteres középfutamok zajlottak. Itt a döntőbe jutott Gábor Netta (ifi K-1) és Orosz Adrienn (U23 K-1), a B döntőben folytatja Keresztes Kristóf (ifi K-1), nem jutott viszont tovább Hodován Dávid (ifi C-1), Horváth Ákos (U23 C-1), Kirkov Valentin (U23 K-1) és Miskolczy Fruzsina (U23 C-1). A szövetségi kapitányban vegyes érzések vannak a harmadik napot követően. Kiemelte Varga Dominik és Györgyjakab Máté teljesítményét, akik nagyon közel voltak a dobogóhoz, s rendkívül erős futamban álltak helyt. A szakember elmondta, hogy Béke Kornél B döntős szereplése is kiemelkedő volt. Kornél 20 évesen az egész U23-as mezőny legfiatalabb versenyzője, aki bejutott bármely fináléba.

U23-AS ÉS IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, AURONZÓ Az 1000 méteres döntők magyar eredményei Ifjúságiak Fiúk Kajak egyes: 5. Kiss Ádám Kajak kettes: 8. Monoki Marcell és Rédl András Kenu egyes 3. Kocsis Ádám Kenu kettes: Kállai Róbert Gidát és Bucsi Bálintot diszkvalifikálták. Leányok Kajak egyes: 8. Zupkó Vanda U23-asok Férfiak Kajak egyes B döntő: 3. Béke Kornél (Kornél összesítésben 12. lett) Kajak kettes: 5. Varga Dominik és Györgyjakab Máté Kenu kettes: 8. Slihoczki Ádám és Szőke Attila Nők Kajak egyes: BORDÁCS BLANKA EURÓPA-BAJNOK

A 200 méteres középdöntők magyar eredményei Ifjúságiak Fiúk Kajak egyes: 6. Keresztes Kristóf Kenu egyes: 6. Hodován Bálint Leányok Kajak egyes: 3. Gábor Netta U23-asok Férfiak Kajak egyes: 9. Kirkov Valentin Kenu egyes: 9. Horváth Ákos Nők Kajak egyes: 2. Orosz Adrienn Kenu egyes: 6. Miskolczy Fruzsina

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.