UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-07-13 17:31

A paksi erőpróba

Szombaton kezdődik Pakson a junior cselgáncsozók Európa-kupa-sorozatának a következő viadala. A két szakágvezetővel beszélgettünk, miért éri meg itthon rendezni a utánpótlás-világversenyt. Arról is szó esik, milyen hatással van a fiatalokra az, hogy hazai környezetben bizonyíthatnak.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Pakson rendezik a junior cselgáncsozók Európa−kupa-sorozatának a következő viadalát. A kétnapos eseményre az előzetes nevezések szerint négy kontinensről, összesen 30 ország 417 sportolója érkezik, így mondhatni, a verseny nívójával nem lesz semmi probléma. „A közepesnél kicsit erősebb verseny lesz. Remek meccsek zajlanak majd, s lesznek olyan súlycsoportok, ahol nagyon kemény küzdelem várható az érmekért. Úgy gondolom, hogy a berlini Európa-kupánál – amely a legerősebb – valamelyest gyengébb lesz a mezőny, de panaszkodni nem lehet” – vélekedik Horváth László a junior fiúk szakágvezetője.

Sipőcz Richárd vállsárülés miatt nem vesz részt a paksi viadalon
Sipőcz Richárd vállsárülés miatt nem vesz részt a paksi viadalon
Radics Attila, a junior lányok vezetője és Horváth egyaránt egyet értenek abban, miért érdemes nagy, hazai utánpótlásversenyt rendezni. Mindkettejük szerint egyértelműen pozitív, hogy olyan magyarok is megmérethetik magukat, akik alapvetően nem harcolták jogot a nemzetközi Európa-kupákra, s ezáltal a szövetségnek is kedvezőbb anyagilag. Nem feledkeztek meg megemlíteni, hogy a hazai környezetben kiegyensúlyozottabban teljesítenek a versenyzők, ugyanakkor Radics kiemelte: „ez kétesélyes, mivel azoknak a sportolóknak, akik kevés nemzetközi tapasztalattal bírnak, balul is elsülhet, mert ez túl nagy nyomást is gyakorolhat rájuk.” A viadalra előzetesen 68 magyar fiatal nevezett be, de a két mester elmondta, ez nem egyenesen arányos az eredményességgel. Kifejtették, hogy a legjobb, éremesélyes fiatalok szinte mindig elutaznak az Európa−kupa-versenyekre, s most is tőlük várnak dobogós helyezéseket. A többieknek pedig remek bizonyítási, s tapasztalatszerzési lehetőség ez a viadal. Az edzők szerint egy-egy meglepetés szokott születni ilyenkor. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.