UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2018-07-19 08:59

Érmekért Észtországban

Az észtországi Tartuban rendezik a triatlon Európa-bajnokságot, amelynek juniorversenyén három-három magyar fiatal képviseli hazánkat. Közülük Lehmann Csongor abszolút esélyesként indul, de Putnóczki Dorkát is az első tízbe remélhetjük. Érdekesség, hogy az úszóversenyt folyóban rendezik, ám ez akár kedvezhet is az elülső rajtszámokkal bíró magyar versenyzőknek.

Leiner Soma - utanpotlassport.huMár Tartuban, a triatlon Európa-bajnokság észtországi helyszínén készülnek versenyzőink − tudjuk meg Lehmann Tibortól, a szövetség szakmai bizottságának elnökétől. A juniorkorúak kontinensviadala pénteken rajtol, és három fiú, illetve ugyanennyi leány versenyzőnk áll rajthoz.

A magyar csapat Tartuban Fotó: Lehmann Tibor
A magyar csapat Tartuban Fotó: Lehmann Tibor
Mindkét mezőnyben magyar triatlonistáé az egyes rajtszám, amely az erősorrendet hivatott jelezni, ám míg Lehmann Csongor esetében ez abszolút helytálló, addig Petrov Dorottya szempontjából kissé csalóka. „A papírforma alapján Csongornak nagy esélye van a végső győzelemre, tavaly harmadik lett, idén reméljük felállhat a dobogó legfelső fokára. Petrov Dorottya sok felnőtt versenyen indult a közelmúltban, rajtszáma ezért ilyen előkelő, ettől függetlenül az első húszba várjuk” − vélekedett Lehmann Tibor. A leányok között Petrov mellett Soós Lilla indul, akit a mezőny első felébe remélhetünk, de a legnagyobbat Putnóczki Dorka dobhatja a kontinensviadalon. Az ő hetes rajtszáma sokat ígér, és minden esélye megvan arra, hogy a legjobb tízben zárjon. Sőt, kis szerencsével akár előrébb is... A fiúmezőnyben Lehmann mellett Dévay Zsombor személyében masszív kerékpáros, illetve Karai Levente révén remek futó indul, így más-más jellegű versenyre van szükségük, ha szeretnének meglepetést okozni. Az első húsz ettől függetlenül mindkettejüktől reális elvárás, még akkor is, ha ők az eggyel fiatalabb, 2000-es generációt képviselik. Ráadásul Karai remek formában van, hiszen június elején junior Európa-kupát nyert Tiszaújvárosban. Balti ország ide, vagy oda, viszonylag meleg idő, illetve kemény, belvárosi pálya várja a versenyzőket. A legnagyobb meglepetés mégis az úszás, amelyet folyóban rendeznek, ez igen ritka. A kedvező, elülső rajtszámok itt azonban előnyt is jelenthetnek, hiszen a megfelelő íveket könnyebben megtalálhatják versenyzőink. Vasárnap a mix váltókkal zárul az Európa-bajnokság, ahol a fiúkat Sinkó-Uribe Aurél biztosan képviseli, ő lesz a friss ember. A váltó többi tagja az egyéni eredményektől függ, illetve attól, kiben mennyi energia maradt. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.