UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-07-19 21:17

Újabb orosz vízivarázs

Eddig négyből négy az oroszok mérlege, minden számot megnyertek a budapesti junior-világbajnokságon, bizonyítva: nem véletlenül emlegetik a sportág egyeduralkodóiként őket. A mieink egy 14. és egy 16. helyet szereztek a második napon.

Az orosz páros csütörtökön sem hagyott esélyt másnak. Forrés: Szinkronúszó-szövetség Facebbook-oldal
Az orosz páros csütörtökön sem hagyott esélyt másnak. Forrés: Szinkronúszó-szövetség Facebbook-oldal
K. T. I. - utanpotlassport.hu Míg az oroszok a vízben, addig a magyar lányok a lelátón táncoltak csütörtökön este a budapesti juniorvébén. A párosok technikai- és szabadprogramját is az orosz Kseniia Ladnaia, Elizaveta Minaeva páros nyerte a Duna Arénában. Egyik számban sem sikerült különösebben megszorítani őket, a délutáni, selejtező nélkül megtartott technikai kűröknél ők jutottak egyedül kilencven pont fölé, ráadásul közel két pontot vertek a második ukránokra. Este még ennél is nagyobb különbség alakult ki az első két helyezett között. A két nemzet sorrendje ugyanakkor változatlan maradt. A bronzérem technikai duóban Kínához került, míg a szabadprogramban a selejtezőhöz képest egy helyet javítva Japán lett a harmadik. Finálét vagy fináléval felérő helyezést ezúttal sem láthatott a budapesti közönség a hazai medencében versenyző lányoktól. Szomorkodni azonban így sincs ok, az előzetes célkitűzésnek megfelelően mindkét duó számban a középmezőny elején végzett a magyar páros. A délelőtti szabadprogram selejtezőjében 16. lett Dávid Janka és Hungler Szabina. A délutáni versenyben pedig Szabó Veronka és Dávid Janka képviselte a piros-fehér-zöld színeket, az egészen bravúros 14. helyet megszerezve.
Szabó Veronka és  Forrás: Magyar Szinkronúszó Szövetség
Szabó Veronka és Forrás: Magyar Szinkronúszó Szövetség
„Párosban ez egészen elképesztő eredmény, nagyon büszke vagyok arra, amit Jankával elértünk. Jót tett az önbizalmunknak, így alig várom, hogy jöjjön a csapatverseny, ahol talán egy kicsit könnyebb dolgunk lesz, hogy bejussunk a döntőbe” – örömködött Szabó Veronka, aki egy nappal korábban szintén a 14. helyen zárt egyéniben. Pénteken a csapat szabadprogram következik, ahol egyáltalán nem lehet gond a fináléba kerüléssel, mivel ismét csak selejtező nélküli számról van szó: húsz nemzet közül kellene minél előkelőbb pozícióban zárni. Addig is marad meghatározó élményként a magyar lányok lelátón lejtett tánca, amivel szerdán és ezen az estén is igyekeztek hangulatot teremteni, egyúttal megköszönni a kilátogató nézőknek az érdeklődést. További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.