UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-07-24 11:10

Bravúrok nélkül

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

B. V. – utanpotlassport.hu A négyből két utánpótláskorú versenyzőnk volt érdekelt a Kínában zajló felnőtt vívó-világbajnokság főtábláján a legjobb 64 között. Egyikük a BVSC 17 éves kardvívója, Pusztai Liza volt, akit világranglista-pozíciója alapján eleve a legjobb 64 közé emeltek ki.

Pusztai Liza a legjobb 32 közé jutott a felnőtt vb-n Fotó: Augusto Bizzi/FIE
Pusztai Liza a legjobb 32 közé jutott a felnőtt vb-n Fotó: Augusto Bizzi/FIE
A másik a Budapesti Honvéd 20 esztendős tőrözője, Kondricz Kata, aki miután sikeresen oldotta meg a selejtezőt, legyőzte a nála esélyesebb és lényegesen magasabban jegyzett német Leandra Behrt. A következő fordulóban már az amerikaiak világranglista-3. klasszisa, Lee Kiefer várt rá. A 32 közé kerülés nem sikerült, a végső győzelemre is esélyes rivális 15:9-re nyert. Pusztai Liza ellenben sikeresen rajtolt a főtáblán. Bár kiemeltként már az első körben nagyon megszenvedett, döntő tussal lépett túl a hongkongi Au Sin Yingen. Ezután a görög Despina Georigadou várt rá. S bár Pusztai számított az összecsapás esélyesének, az asszót a görög nyerte 15:13-ra, így Liza a 21. helyen zárt. Fiataljaink tehát befejezték az egyéni küzdelmeket, de a csapatverseny még hátra van. Két fiú tőrözőnk, Frűhauf Benjámin és Mészáros Tamás szerdán, a lányok, Pusztai és Kondricz csütörtökön lép újra pástra.

FELNŐTT-VILÁGBAJNOKSÁG, VUHSZI (KÍNA) Az utánpótláskorú magyar versenyzők: Női tőr. A 32 közé jutásért: Kondricz Kata–Kiefer (amerikai) 9:15 Női kard. A 32 közé jutásért: Pusztai Liza–Au (hongkongi) 15:14 A 16 közé jutásért: Pusztai–Georgiadou (görög) 13:15

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.