UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-07-29 12:13

Küldetés teljesítve

Az utolsó meccsén pazar játékkal győzött, s kiharcolta a jövő évi világbajnoki részvételt a magyar válogatott a szlovéniai férfi U20-as kézilabda Európa-bajnokságon. A látottakat Imre Vilmos szövetségi edző értékelte, aki a kontinensviadalon tapasztalt hiányosságok mellett kiemelte a csapat küzdeni tudását és roppant erős tartását.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huSikerült a visszavágás, amely vb-részvételt ért a férfi junior kézilabda-válogatottnak. A magyar csapat a csoportkörben elszenvedett peches vereség után a 11. helyért legyőzte a dán együttest a szlovéniai U20-as Európa-bajnokságon.

A nehéz kezdés után remekül küzdött a válogatott, és kiharcolta a vb-részvételt Forrás: MKSZ
A nehéz kezdés után remekül küzdött a válogatott, és kiharcolta a vb-részvételt Forrás: MKSZ
A válogatott miután nem élte túl a halálcsoportot, felállt a padlóról, és a zárótalálkozón újra a legjobb formáját hozta. A társaság szövetségi edzője, Imre Vilmos mindent összevetve elégedetten értékelte a kontinensviadalt. „A torna előtt sejtettük, a végére pedig valóban kiderült: az Európa-bajnokság legerősebb csoportjába kerültünk. A franciák a döntőben vannak, a portugálok pedig bronzmeccset játszanak. Mégis két olyan mérkőzést vesztettünk el, amelyet ugyanúgy meg is nyerhettünk volna. Utána pedig roppant nehéz mentális helyzetben felállt a csapat, s küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. És elértük az alapvető célunkat, a világbajnoki kvalifikációt.” De természetesen a végén jött bravúr és a tizenegyedik hely ellenére is meg vannak a gárda hiányosságai, amiket a jövőben ki kell javítani. Ezt a szakvezető is hasonlóképpen látja. „Támadásban gyakran féloldalasok voltunk, és a védekezés keménységét, és az agresszivitásán is javítani kell. Két olyan meccsünk volt az egész tornán, amire nem lehetünk büszkék, a franciák elleni csoportmeccs és a norvégokkal szemben elbukott helyosztó. Azon kívül, bár akadtak hullámvölgyek, volt tartása a csapatnak.”
Máthé Dominik (zöldben) nemcsak a magyar csapat, hanem a kontinensviadal legeredményesebb játékosa is volt Forrás: MKSZ
Máthé Dominik (zöldben) nemcsak a magyar csapat, hanem a kontinensviadal legeredményesebb játékosa is volt Forrás: MKSZ
A játékosok amellett, hogy végül megszerezték az értékes pozíciót, azt is bebizonyították, hogy egyetlen ellenféllel szemben sincs félnivalójuk. „Jelenleg ott tartunk, hogy egy mérkőzésen bárkinek nekiesünk, és meg is van az esélyünk a győzelemre. Persze lehet, ha egy kicsit kedvezőbb a sorsolás vagy szerencsésebbek vagyunk, előrébb is végezhettünk volna. Kint vagyunk a világbajnokságon, ki kell javítani a hibákat, egy év múlva Spanyolországban újra megpróbáljuk.” A csapat szépen zárt tehát, ahogyan Máthé Dominik is. Az egész tornán a válogatott vezére volt, hét mérkőzésen 56 gólig jutott, amivel vezeti az Eb góllövőlistáját, igaz, a döntők napja még hátravan. A kiharcolt vb-részvétel után neki és az egész csapatnak jár a taps, amely igazi kézilabda-nagyhatalmakat, többek között Dániát ütötte el a spanyolországi repülőjegytől.

FÉRFI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) Csoportkör: Magyarország–Dánia 22–23, Magyarország–Franciaország 23–34, Magyarország–Portugália 30–31 A csoport végeredménye: 1. Portugália 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Dánia 2, 4. Magyarország 0 Középdöntős csoportkör: Magyaroroszág–Oroszország 37–34, Magyarország–Lengyelország 31–29 A középdöntős csoportkör végeredménye: 1. Dánia 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Lengyelország 2, 4. Oroszország 0 A 9-12. helyért: Magyarország–Norvégia 23–29 A 11. helyért: Magyarország–Dánia 31–29

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.