UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-07-31 22:19

Négy érem, két csúcs

Négy érmet szerzett a magyar csapat az Isztambulban zajló junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon. Két országos csúcs is született a lányoknál, amelyekre Kókai Dávid, a válogatott kísérője ugyanolyan büszke, mint az érmesekre.

RKB – utanpotlassport.hu Az isztambuli junior uszonyosúszó Európa-bajnokság második napján négyszer állhatott magyar búvárúszó a dobogón. Kókai Dávid csapatvezető elégedett a magyar válogatott eddigi teljesítményével, ugyanakkor bízik a további éremszerzésben.

Eddig 7 érmet szerzett a magyar csapat Isztambulban Forrás:  index.hu
Eddig 7 érmet szerzett a magyar csapat Isztambulban Forrás: index.hu
„Eddig remekül úsznak a lányok és a fiúk is. Az aranyérem egyelőre várat magára, azonban továbbra is úgy érzem, hogy a magyar lányok begyűjtenek majd legalább egyet. Remélem holnap is az eddig látott elszántsággal ugranak majd vízbe úszóink” – foglalta össze tömören a magyar csapat eddigi teljesítményét Kókai. Kedden négy érmet szereztek versenyzőink, sőt országos ifjúsági csúcs is született. A fiúk közül ma Lengyeltóti Bence teljesítménye emelkedett ki, bronzérmet szerzett 200 méteres felszíni úszásban. A versenyszámban induló másik magyar versenyző, Kocsis Marcell hetedikként zárta a versenyt. A lányoknál ma is remekül versenyzett Hamlin Dorothy, aki másodikként végzett 200 méteres felszíni úszásban, mögötte a szintén magyar Stadler Csenge ért be, így a dobogó harmadik fokára ő állhatott fel. Kiss Blanka 100 méteres búvárúszásban az ukrán Viktoria Uvarovával egyszerre csapott be, így mindketten bronzérmesek lettek 39.53 másodperces idővel, s ez új junior országos csúcs. Kothencz Petra 1:34.41-gyel hatodik helyezett lett a leány 200 méteres felszíni gyorsúszás döntőjében, ezzel új ifjúsági országos csúcsot állított fel. Kókai Dávid kiemelte a remek eredmény fontosságát. „Noha nem szerzett érmet Petra, remek ez az eredmény. Nem gondolom, hogy csak azt kellene néznünk, hogy ki hányszor áll dobogóra. A megbúvó, érmet nem érő versenyeredmények is lehetnek éppen olyan fontosak, mint bármilyen medália.” További korosztályos hírek BÚVÁRSPORTBAN sportági aloldalunkon