UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-08-03 08:50

Bronzérem váltóban

A magyar uszonyosúszó válogatott este már gálavacsorán vehet részt egy tengeren ringó hajón, megérdemlik a Török Búvárúszó Szövetség meghívását, hiszen 12 éremmel, köztük egy arannyal zártak a rövidtávú versenyszámokban a junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon Isztambulban. A rövidtávú versenyek utolsó napján az egyetlen érmet leányváltónk szerezte 4x100 méteren, rajtuk kívül két magyar búvárúszó jutott döntőbe. Erről és a nyílt vízi versenyek körülményeiről Kókai Dávidot, a válogatott kísérőjét kérdeztük.

RKB – utanpotlassport.hu Csütörtökön zárultak a rövidtávú versenyszámok az isztambuli junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon utolsó előtti napján. Igaz három fontos számban indultak a mieink, csak egyben szereztek érmet: leány váltónk 4x100 méteres felszíni úszásban bronzérmes.

Csütörtökön zárultak a rövidtávú versenyszámok az isztambuli junior uszonyos Eb-n Forrás: origo.hu
Csütörtökön zárultak a rövidtávú versenyszámok az isztambuli junior uszonyos Eb-n Forrás: origo.hu

Két egyéni számban indult magyar versenyző: a lányoknál 50 méteres búvárúszásban Szabó Anita döntőbe jutott, és 17.93 másodperces idővel hetedik lett. A fiúknál 800 méteres felszíni úszásban Semostyán Róbert a döntőben tizenegyedikként csapott be a tizenhat versenyző közül.

Tegnap az egyetlen magyar érmet a Kothencz-Deme-Kiss-Szabó négyes szerezte, 2:48.16-os idővel értek célba a 4x100 méteres felszíni úszás döntőjében. Kókai Dávid, a válogatott kísérője büszkén nyilatkozott a lányok teljesítményéről.

„Remekül versenyeztek a lányok, hatalmas küzdelmet láthattunk a medencében. Mind a négyen remekül úsztak, egy szavam sem lehet a 4x100-as leány váltóra, megkoronázták a magyar csapat eddigi teljesítményét” – taglalta a szakedző. „A magyar csapat kiválóan teljesített az uszodában rendezett versenyszámokat nézve, főleg erre készültünk. Holnap már nyíltvízen mutathatják meg hosszútávúszóink, hogy mit tudnak.”

„Talpraesett, küzdeni akaró és tudó társaság jött össze. Nyílt vízen ugyan tapasztalatlanok vagyunk, jó eredményekre számítok a búvárúszóktól. Számunkra kedvező pályán rendezik a versenyeket, mert szélcsendes öbölben úszhat a magyar csapat” – foglalta össze a magyar csapat kilátásait Kókai.

A csütörtöki nap eredményei: Lányok: 50 méteres búvárúszás: 7. Szabó Anita 4x100 méteres felszíni úszás: 3. Kothencz Petra, Deme Dorka, Kiss Blanka, Szabó Anita Fiúk: 800 méteres felszíni úszás: 11. Semostyán Róbert

További korosztályos hírek BÚVÁRSPORTBAN sportági aloldalunkon