UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-03 12:39

Vb után Eb

Szombaton kezdődik a leány U18-as Európa-bajnokság az olaszországi Udinében. Völgyi Peter együttese nagyon fáradt, ugyanis vasárnap ért véget Minszkben az U17-es világbajnokság, amelyen parádésan szerepelt az alakulat, negyedik lett. A mester kifejtette, hogyan próbálták regenerálni a fiatalok szervezetét, valamint a várakozásairól is szó esik.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Nem sok ideje maradt pihenni a leány U17-es kosárlabda válogatottnak a vasárnap véget ért minszki korosztályos világbajnokság után, az együttes ugyanis – két fiatal kivételével – már  szombaton pályára lép az U18-es Európa-bajnokságon, az olaszországi Udinében.

A magyar csapat a minszki világbajnokságon Forrás: FIBA
A magyar csapat a minszki világbajnokságon Forrás: FIBA
A lányok bravúrosan szerepeltek Fehéroroszországban, hiszen beverekedték magukat az elődöntőbe, s végül a rendkívül előkelő negyedik helyen zárták a megméretést. A csapat vezetőedzője, Völgyi Péter szerint a kosarasokat fizikailag még úgy, ahogy regenerálni lehetett, fejben azonban nagyon kimerültek, így már az is kiemelkedő eredménynek számítana, ha a legjobb nyolc együttes közé bejutna a gárda. „Hétfőn érkeztünk haza, s a keddet természetesen megkapták pihenőnapnak a játékosok. Olyan módszerrel próbáltuk felfrissíteni a szervezetüket szerdán, amellyel már öt éve dolgozunk ilyen szélsőséges esetekben; szauna után jeges vízben kellett megfürdeniük. A testükön segített, ám mentálisan nagyon fáradtak még” – vélekedik Völgyi. A magyar együttes Szlovéniával, Németországgal és Lettországgal került egy csoportba. Az első párharcot szombaton, a szlovénok ellen vívják. A mester szerint kulcsfontosságú lesz ez az ütközet: „Rengeteg múlik az első meccsünkön, mivel nem mindegy, milyen erős ágra kerülünk a folytatásban. Úgy vélem, már az is hatalmas bravúr lenne, ha a nyolc közé be tudnánk kerülni. Pozitív vagy sem, ezután biztosan nagy skalp lennénk bárkinek a kontinensviadalon, ezzel számolnunk kell. Ami viszont valamelyest előnyt jelent, hogy a bírók tisztelnek minket a szereplésünk után. Csakúgy, mint eddig, mindent megteszünk a jó szereplésért, küzdünk, ameddig csak lehet.” A kontinensviadalon Szirony Dorina és Dombai Réka nem vesz részt. Utóbbi azért, mert már az U16-os válogatottal kell készülnie az augusztus 17-én, Kaunasban rajtoló Európa-bajnokságra. Helyettük a tavaly 3x3-as kosárlabdában U18-as Európa-bajnoki címig, valamint világbajnoki negyedik helyig jutó Tóth Orsolya és Révész Boróka érkezik a keretbe.

LEÁNY U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, UDINE A magyar válogatott programja Szombat. Magyarország-Szlovénia, 14.15 Vasárnap. Magyarország-Németország, 18.45 Hétfő. Magyarország-Lettország, 18.45 Szerda. Nyolcaddöntők Csütörtök. Negyeddöntők Szombat. Elődöntők Vasárnap. Helyosztók

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.