UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-09 22:58

Bravúrstart Varasdon

Pazar játékkal, meggyőző fölénnyel győzte le a spanyolokat a magyar válogatott a horvátországi U18-as kézilabda Európa-bajnokság nyitónapján. Gyurka János csapata az előzetes várakozásokra rácáfolva 22–19-re nyert, s villámrajtot vett a kontinensviadal halálcsoportjában.

B. V. – utanpotlassport.hu Nagy falat jutott a magyar ifjúsági válogatottnak a Horvátországban zajló fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokság nyitónapján. Gyurka János együttesére a kontinens elitjéhez tartozó spanyol válogatott várt a csütörtök esti varasdi találkozón.

Győri Kristóf parádésan védett az Eb nyitónapján Forrás: EHF
Győri Kristóf parádésan védett az Eb nyitónapján Forrás: EHF
Mieink azonban egyáltalán nem voltak megilletődve, már a kezdésre sem lehetett panasz. Az első két gólt a magyar csapat szerezte, amelynek főként masszív védekezését lehetett kiemelni. És persze a fal mögötti kiváló kapusteljesítményt, ugyanis Győri Kristóf parádés napot fogott ki. Negyedóra alatt mindössze háromszor találtak be a dél-európaiak (4–3). Aztán a gólgyártás is beindult, egyre inkább sikerült megtalálni az ellenszert a spanyolok kellemetlen, nyitott védekezésére, hat perccel a szünet előtt négy góllal vezettek Bálint Bencéék (10–6). Az sem adott okot pánikra, hogy az utolsó percek kevésbé sikerültek, hiszen így is kétgólos előnyben mehetett pihenni a magyar válogatott (12–10). A folytatásban is a mieink akarata érvényesült. Rendre volt egy-egy játékos, aki továbblendítette a csapat szekerét, Győri pazar formája meg a végéig kitartott. Olyannyira jól alakult az összecsapás, hogy a hajrában már izgulni sem kellett. A válogatott meglepően magabiztos 22–19-es győzelmet aratott a nyitányon. A már említett – s egyébként a mérkőzés legjobbjának választott – Győri kitűnő kapusteljesítménye mellett feltétlenül ki kell emelni Bálint Bence játékát is, aki nyolcszor talált a spanyol kapuba. A bravúrgyőzelem utáni hátradőlésre viszont sem ok, sem lehetőség nincsen, pénteken este fél 7-kor a szintén remek játékosokból álló német válogatottal találkozik Gyurka János legénysége.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD (HORVÁTORSZÁG) Csoportkör, 1. forduló MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 22–19 (12–10) Magyarország: Győri, Merkovszki (kapusok), Bálint 8, Bognár 2, Czakó 1, Dely, Gál 1, Holdosi 1, Khalil, Lev 1, Musztács, Papp 2, Szász, Tóth 1, Tóvizi, Vajda 4. Szövetségi edző: Gyurka János A csoport másik mérkőzésén: Németország–Oroszország 21–20

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.