UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-15 16:49

Sógorkergető

A papírformát igazolva, roppant sima mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé a magyar válogatott a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese 36–22-re lépte le az osztrák csapatot, a csütörtöki negyeddöntőben pedig spanyolokkal találkozik.

B. V. – utanpotlassport.huHibátlan csoportkör után érkezett az osztrákok elleni nyolcaddöntőre a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Nyugati szomszédunk szabadkártyával indulhatott el a vb-n, ráadásul csak negyedikként jutott tovább a csoportjából, ezért egyértelműen Bohus Bea együttese számított a mérkőzés favoritjának.

Tóth Nikolett három góllal szólt hozzá az osztrákok elleni meccshez Forrás: IHF
Tóth Nikolett három góllal szólt hozzá az osztrákok elleni meccshez Forrás: IHF
Azonban hiába a nagy tudásbeli különbség, a találkozó eleje szorosan alakult. Tizenegy perc után még döntetlenre álltak a felek. 6–6 után viszont megindultak Pál Tamaráék és az első félidő hátralévő részét nagy fölényben kézilabdázták végig, a győriek irányítója hatszor volt eredményes ebben a játékszakaszban. A szünetig megszerzett 16–11-es előny megnyugtatónak látszott. A folytatásban sem volt esélye az osztrák válogatottnak visszakapaszkodni. Beigazolódott, amit a meccset megelőző napon Bohus Bea mondott: a magyar válogatott sokkal jobb csapat, nem okozhat gondot az osztrák válogatott. A lányok előnyben is remekeltek, sőt még jócskán növelték is a különbséget. Ki kell emelnünk a győriek másik irányítóját Kellermann Dórát is, aki meg sem állt hat gólig. A végére tizennégy találat lett közte, 36–22-es könnyed sikerrel jutott a legjobb nyolc közé az együttes. A csütörtök 18.30-kor kezdődő negyeddöntőben viszont már igazi nagyágyú, a norvégokat nagy csatában kiejtő spanyol válogatott vár a mieinkre.

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG) Nyolcaddöntő MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 36–22 (16–11) Magyarország: Herczeg, Magera, Szabó (kapusok), Albek 4, Arany 4, Bánfai 3, Borgyos 1, Kellermann 6, Kuczora 3, Pál 5, Schatzl 3, Simon 1, Szilovics 3, Tóth N. 3, Vámos, Varga. Szövetségi edző: Bohus Bea A többi nyolcaddöntőben: Hollandia–Franciaország 24–23; Románia–Svédország 20–22; Spanyolország–Norvégia 20–18; Dél-Korea–Japán, 18.30; Lengyelország–Dánia, 18.30; Horvátország–Németország, 20.45; Oroszország–Tunézia, 20.45.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.