UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-08-21 15:20

Első a csapat, de győzni sem utolsó

Bár még az összetett elsőségről sem mondott le, Tassi Attila legfőbb célja az idei szezonban a csapatbajnoki trófea elhódítása. A Hell Energy Racing pilótája remekelt a TCR Európa-kupa hétvégi állomásán, ahol első futamgyőzelme mellett egy erős pontszerzést jelentő ötödik helyet is szerzett.

Tassi Attila az élre tör. Forrás: tcr-series.com
Tassi Attila az élre tör. Forrás: tcr-series.com

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Végig jó érzésem volt” – idézte fel az asseni TCR Európa-kupa-hétvégét Tassi Attila, a Hell Energy Racing versenyzője, aki szombaton az 5. helyen zárt, vasárnap pedig megszerezte az első idei futamgyőzelmét.

„Az egész hétvége jól indult, már a szabadedzésen éreztem, hogy erősek lehetünk a versenyre. Az időmérő első felében is jól ment minden, a Q2-ben viszont belehibáztam a körömbe, ezért csak hatodikok lettünk” – tette hozzá a 19 éves pilóta, aki a versenyben egy helyet javítva ötödik helyen ért célba, s ezzel tíz pontot gyűjtött az összetett tabellán.

„Lehetett volna benne több is, de talán ez még jobban hajtott vasárnap. Előre elképzeltem, hogy szeretnék jól rajtolni és egy kiváló első kört menni utána. Ez pedig be is jött” – mondta széles mosollyal Tassi, aki az első kanyar után már a második helyen autózott, majd megtámadta, és meg is előzte az összetett második helyén álló spanyol Mikel Azconát, így az élre állt.

Tassi Attila az asseni, második futamon. Mögötte az összetett  második helyén álló Azcona. Forrás: tcr-series.com
Tassi Attila az asseni, második futamon. Mögötte az összetett második helyén álló Azcona. Forrás: tcr-series.com

„Kellett már ez a győzelem a lelkemnek. Több mint egy év telt el a legutóbbi alkalom óta, nagyon hiányzott ez az érzés.”

A sikert még különlegesebbé teszi, hogy a hétvége mindkét serlege Budapestre került Assenből. Míg Tassi Attila vasárnap, addig a mezőny másik magyar pilótája, a M1RA-s Nagy Dániel szombaton tudott nyerni.

„Együtt utaztunk ki és még a reptéren készítettünk egy fotót, aztán ennek a képnek elkészíthettük a párját Hollandiában, azzal a különbséggel, hogy ott volt a kezünkben a két trófea.”

A hondás pilóta hétvégén szerzett 35 pontjával visszakapaszkodott a bajnoki élmezőnybe: 95 ponttal a negyedik helyen áll a tabellán.

„Nem mondom, hogy nincs esélyem az összetett bajnoki címre, de a legfőbb célom jelenleg az, hogy a csapatbajnoki trófeát megszerezzük Josh Filesszal” – jelentette ki Tassi, akinek brit csapattársa jelenleg a 7. , a Hell Energy Racing with KCMG pedig a második az istállók között.

Tassi Attila ünnepel. Forrás: tcr-series.com
Tassi Attila ünnepel. Forrás: tcr-series.com

A TCR Európa-kupa következő versenye Olaszországban, a legendás monzai pályán lesz.

„Már kétszer versenyeztem ott. Egészen különleges hangulata van Monzának, emiatt nagyon várom. Másfelől viszont komoly motorerőt igénylő pálya, így egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a Hondának feküdni fog. Az Audi és a Peugeot viszont még erősebb lehet, mint Hollandiában volt” – tekintett előre a magyar versenyző.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.