UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-28 12:11

Irány az élvonal!

Jövőre már a felnőttek között is bizonyíthat az ifjúsági válogatott meghatározó játékosa Bognár Alex. A 18 esztendős váci irányító a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságon a tizedik helyen végzett magyar csapat egyik legjobbja volt. Elmondta, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy kézilabdázó lesz, játszott már a felnőttélvonalban is, és az elmúlt évadban már betalált a Telekom Veszprém kapujába.

B. V. – utanpotlassport.huA tizedik helyen zárta a magyar válogatott a horvátországi fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokságot. A tornán a csapat egyik vezére volt a Váci KSE 18 éves játékosa, Bognár Alex. A világbajnoki részvételt kiharcolt együttesben többször is a magyar válogatott legjobbja volt, a szlovénok ellen hétszer, a németekkel szemben hatszor volt eredményes. Ráadásul különösen fontos szerepet kapott, hiszen nem sokkal a rajt előtt megsérült a válogatott irányítója, Kőhegyi Ákos. Így rá hárult a feladat, hogy az egész kontinensviadalon szervezze a csapat játékát. „Fantasztikus élmény volt az Európa-bajnokság, első világversenyünkön szerepeltünk. Keserű emlék az oroszok elleni mérkőzés, amelyen elúszott a nyolc közé kerülés. Nem is kérdés, meg kellett volna nyernünk azt az összecsapást. Utána természetesen borzasztó hangulat uralkodott, azt éreztük, hogy itt a világvége. Akkor kellett igazán sportembernek lennünk, és felállnunk.”

Bognár Alex jövőre már a felnőtt NB I-ben bizonyítana Vácon Forrás: EHF
Bognár Alex jövőre már a felnőtt NB I-ben bizonyítana Vácon Forrás: EHF
Ez sikerült is, hiszen a csapat három mérkőzést nyert zsinórban. Legyőzte a lengyeleket, a szlovénokat, majd a portugálokat, ami a tizedik hely mellett világbajnoki kvalifikációt is ért. „Összességében pozitívan zártuk a tornát, a legfontosabb célunkat elértük. Ez annak ellenére is így van, hogy az utolsó meccs megint csak nem úgy sikerült, mint szerettük volna. Az egész csapat remekül dolgozott együtt, jó mentalitással játszottunk, ezért is sikerült kimásznunk a gödörből.” Bognár egyébként kitűnő évadot zárt klubszinten is. A Váci KSE ifjúsági csapatában 21 mérkőzésen 158 gólt szerzett és többször is pályára léphetett az NB I-ben, sőt betalált a Telekom Veszprémnek is. „Az ifjúsági kiemelt bajnokság azért más szint, mint a felnőtt NB I/B, ahol a válogatott csapattársaim ilyenkor játszanak. De persze, jól sikerült év volt, a többiekkel remekül megértettük egymást. A felnőtt NB I az inkább csak élmény volt, kevés lehetőséget kaptam, próbáltam felvenni a ritmust, úgy gondolom, hogy nagyjából sikerült is.” A 18 éves átlövő-irányító kézilabdás családban született, édesapja és édesanyja is játszott korábban, így nem is volt kérdés, hogy ő is ebbe az irányba indul el. A most következő szezonban pedig bőven lesz lehetősége bizonyítani, hiszen az ifjúsági liga mellett a felnőtt NB I/B-ben is rendszeresen szóhoz juthat. „Így van, meccshiányom biztosan nem lesz, ezért is jó, hogy párhuzamosan játszom majd két bajnokságban. Egy év múlva  akkor lennék maximálisan elégedett, ha a váci felnőttcsapat visszajutna NB I-be, és a teljesítményemmel kiharcolnám magamnak a lehetőséget, hogy jövőre az élvonalban is bizonyíthassak.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.