UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-29 16:46

Legyőzni a fáradtságot!

„Szerettünk volna csoportelsők lenni, és ezzel megkönnyíteni a dolgunkat, valamint pihenőnapot szerezni. Nagyon tehetséges játékosok alkotják a gárdát, és jó a csapatösszhang. Most a következő ellenfélre koncentrálunk, amely valószínűleg Montenegró lesz. Ráérünk utána merészebb álmokat dédelgetni”‒ mondja Bóbis Botond, a minszki Európa-bajnokságon szereplő junior vízilabda-válogatott 17 éves kiválósága, aki azután, hogy az ifjúsági korosztály szombathelyi világbajnokságán bronzéremhez segítette csapatát, az U19-esekkel kedden megnyerte a kontinensviadal csoportkörét.

M. Sz. ‒  utanpotlassport.hu Kiválóan kezdte Európa-bajnoki szereplését Minszkben a fiú U19-es vízilabda-válogatott. Tóth Kálmán legénysége a vasárnapi nyitómeccsen a grúzokat győzte le 14‒8-ra, majd a hétfői, olaszok elleni csoportrangadót is megnyerte 7‒6-ra, kedden pedig sikerrel vette a franciák jelentette akadályt, így csoportelsőként zárt a C jelű kvartettben, ami egyben azt is jelenti, hogy egyenes ágon bejutott a negyeddöntőbe. A gárdára szerdán pihenő nap várt. A keretben három olyan játékos is szerepet kapott, aki a nemrégiben véget ért szombathelyi ifjúsági világbajnokságon is kiváló teljesítményt nyújtott, és az együttes húzóembereként bronzéremmel zárta a küzdelmeket: Fekete Gergő, Baksa Benedek és Bóbis Botond. Utóbbi nemcsak, hogy Horváth János legénységének legeredményesebb játékosa volt a vasi fővárosban, a kontinensviadal csoportkörének második fordulójában az olaszok ellen parádés teljesítményt nyújtott.

Bóbis Botond az ifjúsági világbajnokság után a juniorok között is húzóembere csapatának Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Bóbis Botond az ifjúsági világbajnokság után a juniorok között is húzóembere csapatának Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
„Idegőrlő és megterhelő mérkőzés volt. Nagyon jó az olasz csapat, sok fiatal agilis játékossal teletűzdelve” ‒ taglalja a KSI kiválósága. ‒ „Tipikus mediterrán pólót játszanak. Azért is voltak nehéz ellenfelek, mert kissé enerváltak vagyunk, ami nem is csoda, hiszen bennünk van az egész nyári felkészülés és egy vébé, de le kell küzdenünk fáradtságunkat, mert ez már nem lesz könnyebb.” A 17 éves játékost arról kérdezzük, hogyan bírja erővel az egymást követő két világversenyt? „Erőnlétileg önmagában egy világverseny is nehéz, kettő pedig extra koncentrációt és fizikai felkészültséget igényel. Nagyon megterhelő, de szeretném magamból kihozni a maximumot ettől függetlenül” ‒ vágja rá Bóbis, majd az U19-es válogatott keretéről és esélyeiről is szót ejt. ‒ „Szerettünk volna csoportelsők lenni, és ezzel megkönnyíteni a dolgunkat, valamint pihenőnapot szerezni. Nagyon tehetséges játékosok alkotják a gárdát, és jó a csapatösszhang. Most a következő ellenfélre koncentrálunk, amely valószínűleg Montenegró lesz. Ráérünk utána merészebb álmokat dédelgetni.” Végezetül arról faggatjuk a minszki mezőny egyik legfiatalabb játékosát, mi a véleménye a juniormezőnyről, és lát-e különbséget a két korosztály világversenye között? „Majdnem az összes csapatnál szerepelnek fiatalabb, tehetséges játékosok. Bár többségük nem tölt be meghatározó szerepet. Ez a mezőny teljesen más sebességben, sokkal gyorsabb, fizikálisan pedig keményebb, megterhelőbb. Emellett taktikailag is felkészültebbek az együttesek. Mondanom sem kell, hogy ebben a korosztályban szinte mindenki a saját felnőtt csapatában is játszik, esetleg BL résztvevő. Van, aki már a felnőttválogatottban is bemutatkozott, úgyhogy kemények az erőviszonyok.  Mindennek ellenére bízom a jó szereplésben, a csapatunkban, az edzőinkben, mert együtt bármire képesek vagyunk!” További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.