UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-08-31 15:37

Csúcsforma októberre

Jó ütemben halad a 16 éves tollaslabdázó, Sándorházi Vivien felkészülése az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. Oldalunknak kifejtette, mire helyezte leginkább a hangsúlyt az elmúlt időszakban, s az esélyeiről is szó esett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Bő egy hónap maradt hátra az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiáig. Mint arról korábban már beszámoltunk, a leány tollaslabdázók között hatalmas csata volt az ötkarikás kvótáért, ugyanis csupán egy magyar hölgy képviselheti Magyarországot Argentínában. Madarász Réka és Sándorházi Vivien közül végül az utóbbi felé billent a mérleg. A 16 esztendős sportoló júniusban pihente ki a kvalifikációs időszak fáradalmait, családjával Olaszországban nyaralt, utána viszont kezdődhetett a kemény munka.

Sándorházi Vivien hamarosan eléri a csúcsformáját
Sándorházi Vivien hamarosan eléri a csúcsformáját
„Már most közeledek a csúcsformámhoz, a koordinációs és technikai edzőmnek köszönhetően tökéletesen az olimpiára lesz időzítve” – így Sándorházi. – „Előtte bizonyítanom kell még a junior Európa-bajnokságon, de természetesen nem ez az elsődleges verseny most.” A lány arról is beszélt, hogy rendkívül összetett volt a felkészülési időszaka: „Rengeteg kisebb-nagyobb hibát kellett korrigálnom. Ilyen volt például, hogy kényszerhelyzetben a fonákból mindig keresztet ütöttem. Ezzel több probléma is volt: a fele nem ment át, tehát felesleges, plusz kiszámítható. Emellett azt is fejlesztetnem kellett, hogy jobb ütemben induljak el a labdákért, valamint a gyorsaságomon is dolgoztunk. Magyarországra utazott egy tizenkilenc éves malajziai játékos is, aki rengeteget segített, sok olyan dolgot vett észre, amit mi nem, s azokon is tudtunk javítani. Az is előnyös volt, hogy idősebb és tapasztaltabb nálam.” Vivien arról is beszélt, hogy a Buenos Aires-i mezőny 80 százalékát már ismeri, ugyanis az európaiakat rengeteget látja, s a világbajnokságon is döntő többségében ott voltak a legjobbak. „Egyértelműen a sorsolástól függ, hogy meddig juthatok el. Egyelőre nem lehet tudni, hogy kiemelt leszek-e. Jó esély van rá. Ebben az esetben könnyebb ellenféllel találkozhatnék. Az biztos, hogy a legjobb nyolc közé szeretném beverekedni magam.” További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.