UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-31 18:20

Megint a negyeddöntő…

Bár óriásit harcolt, nem járt sikerrel a spanyolok elleni negyeddöntőben a magyar leányválogatott a belgrádi ifjúsági vízilabda-világbajnokságon. Faragó Tamás együttese hétgólos hátrányból kettőre is visszajött, de végül 13–10-es vereséget szenvedett, így az 5-8. helyért folytathatja a szerbiai tornán.

B. V. – utanpotlassport.huA papírformának megfelelően, magabiztosan, 15–8-as sikerrel oldotta meg a nyolc közé jutásért zajló Új-Zéland elleni mérkőzést a magyar válogatott a belgrádi leány U18-as vízilabda-világbajnokságon.

Faragó Tamás együttese nem bírt a spanyolokkal az ifi vb negyeddöntőjében Forrás: Waterpolo Serbia
Faragó Tamás együttese nem bírt a spanyolokkal az ifi vb negyeddöntőjében Forrás: Waterpolo Serbia
A negyeddöntőben már lényeges nehezebb feladat várt Faragó Tamás tanítványaira, miután a csoportgyőztes spanyol együttes volt az ellenfél. A péntek délutáni mérkőzés rémálomszerűen indult: az első negyedben 4–0-ra elhúzott az ellenfél, a mienk az első hét percben gólképtelenek voltak. Az etap végén viszont reményt adhatott a két magyar gól, így az első szünetben már „csak” kettő volt közte. De a hirtelen jött lendület nem tartott sokáig. A következő nyolc perc is a spanyolokról szólt, összesítésben három góllal nyerték a szakaszt, így jócskán elhúztak. A 4–9-es félidei állás nem sok jóval kecsegtetett. Ráadásul a magyar csapat hátránya a második félidő elején hét gólra is felkúszott.  Ezt követően viszont elképesztő hajrát nyitottak Petőváry Lucáék: a harmadik negyed hátralévő részében 5–0-ra verték a dél-európai riválist, és felzárkóztak 11–9-re. A feltámadás azonban elmaradt, az zárónegyedre újra összeállt a spanyol védekezés, és a mieinknek nem sok esélyük maradt. A vége 13–10-es spanyol siker lett. A lányok csak úgy, mint az U19-es fiúk a minszki Eb-n, a negyeddöntőben estek ki, így szombaton az 5-8. helyért folytathatják.

LEÁNY IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD Negyeddöntő Magyarország–Spanyolország 10–13 (2–4, 2–5, 5–2, 1–2) A magyar gólszerzők: Petőváry 3, Utassy 3, Ármai, Faragó, Kudella, Rybanska

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.