UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2018-09-04 11:27

Ezüst a tengerpartról

Horváth Karol révén dobogós helyezéssel tért haza a magyar válogatott a görögországi ifjúsági triatlon Európa-bajnokságról. A 16 éves versenyző a második helyen zárta a lányok versenyét, ezenkívül ötödik és hatodik helyezést ért el a magyar csapat Lutrakiban. A kontinensviadal után Lehmann Tibor szakmai alelnök elégedetten nyilatkozott.

B. V. – utanpotlassport.huHárom napon át a görögországi Lutrakiban rendezték meg az ifjúsági korú triatlonisták Európa-bajnokságát és fesztiválját. A verseny az előfutamokkal kezdődött, a fiúk és a lányok mezőnyében is 30-30 fős fináléval folytatódott, majd a mixváltók küzdelmeivel zárult.

Horváth Karol ezüstérmet szerzett az ifjúsági Eb-n Forrás: Balatoni Úszóiskola
Horváth Karol ezüstérmet szerzett az ifjúsági Eb-n Forrás: Balatoni Úszóiskola
A legtöbb örömöt a lányok szerezték a sportág hazai kedvelőinek, ugyanis Horváth Karol révén bravúros, dobogós helyezés született. A tavalyi, győri EYOF-on 2000 m akadályon aranyérmes versenyző ezúttal a második helyet szerezte meg a korosztályos kontinensviadalon. Szintén remek versenyt produkált Kropkó Márta, aki utolsó éves serdülőként, azaz a mezőny egyik legfiatalabb tagjaként egészen az ötödik helyig menetelt. A fiúknak kevésbé sikerült az Európa-bajnokság. A legelőkelőbb helyen a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián is érdekelt Kiss Gergő végzett, ő a tizenharmadik lett, míg a második legjobb magyar Sinkó-Uribe Ábel lett a 21. helyezésével. A zárónapon a mixváltók versenye rendhagyó módon alakult. A szervezők úgy döntöttek, a kerékpárszám nélkül rendezik meg a viadalt, így az úgynevezett aquatlonban mérték össze a tudásukat a csapatok. A magyar staféta sokáig dobogós helyen állt, az utolsó váltást követően viszont visszacsúszott, így a hatodik pozícióban futott be. A szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor összességében elégedett volt a szerepléssel, és nem nehéz kitalálni, melyik szakág produkciójától volt boldogabb. „A lányok teljesítményével nagyon elégedettek vagyunk. Karol ezüstje volt az igazi nagy bravúr, nem mondom, hogy meglepetés, hiszen felkészült, remek versenyzőről van szó, de mindenképpen nagy örömöt szerzett vele. Mint ahogyan Márta ötödik helye is remek eredmény, főként azért, mert fiatalabb a mezőny legnagyobb részénél. A fiúktól többet vártunk, bízunk benne, hogy az ifi olimpia jobban sikerül. A mixváltó jól helyt állt a nem mindennapi körülmények között, nem sok hiányzott az újabb dobogós helyezéshez.” További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.