UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-09-09 21:55

Kiesett a csapat

Véget értek a csapatbajnokság csoportmeccseinek küzdelmei a tallinni junior tollaslabda Európa-bajnokságon. A magyarok egy győztes és két vesztes mérkőzéssel a harmadik helyen zárták a kvartettjüket, s kiestek a versenyből.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A junior magyar tollaslabdázóknak a csoportmérkőzéseket követően véget ért Tallinnban a csapatbajnokság. Tóth Henrik tanítványai nem voltak egyszerű helyzetben, hiszen az angolokkal, a spanyolokkal és a portugálokkal kerültek egy négyesbe. Ami viszont némiképp segíthette őket, hogy az előzetesen a csoportban a leggyengébb válogatottnak gondolt portugál csapattal néztek farkasszemet. Tóth elmondta, hogy az első párharc mindig a legnehezebb, éppen ezért volt előnyös, hogy könnyebb ellenféllel kerültek össze.

Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben
Pápai Balázs mind a három csoportmeccsen pályára lépett egyesben
Az alakulat  hozta a kötelezőt. Sándorházi Vivien és Pápai Balázs egyaránt megnyerte a maga egyes csatáját, s Madarász Rékával a vegyes-, illetve a leány párost is sikerült behúzni. A végeredmény ugyanakkor 4:1 lett, miután a Bálint Máté és Dulcz Zsombor által alkotott duó alulmaradt. „Mivel kezdőmeccs volt, egyik gárda sem hozta a legjobb formáját. Mindig bele kell rázódni a verseny hangulatába − így a vezetőedző. − A lányok részéről hatalmas volt a különbség a javunkra, s ez biztonságérzetet adott a fiúknak. Bemelegítésnek tökéletes volt a spanyolok elleni meccsre.” A szakember elmondta, hogy volt esélye a csapatnak Spanyolország válogatottja ellen. Tudták, nagyon kiélezett mérkőzés következik, s azt is, hogy valószínűleg a vegyespáros dönti el a győzelem sorsát. Ez így is lett. A lányok nyertek, a fiúk veszítettek, tehát jöhetett a mindent eldöntő csata. Madarász és Pápai az első szettet simán bukta, a másodikat viszont nagyon magabiztosan megnyerte. A harmadik felvonás végjátékát ugyanakkor jobban bírta az ellenfél, 21:17-s sikert aratott, így összességében 3:2-re kikapott a magyar együttes. Ahhoz, hogy továbbjussanak a fiatalok, 5:0-ra kellett volna legyőzni az angolokat (csak a csoportelső küzdhet a kieséses szakaszban). Erre, valljuk be, vajmi kevés volt az esély, hiszen az alakulat 5:0-ra verte a spanyolokat és a portugálokat is. Tóth úgy döntött, hogy lehetőséget ad Madarásznak egyesben, Szoták Kittinek és Kiss Dórának pedig párosban. A találkozót végül 4:1-re vesztették el a mieink. A mester így értékelte a történteket: „Meglepően jól játszottak. Úgy gondolom, erőn felül teljesítettek a fiatalok. Csak kicsin múlott, hogy a vegyespárosunk végül nem nyert. Rengeteg olyan labdát adtak vissza, amitől még az angolok is megszeppentek. Összességében pozitív volt a szereplésünk. Főleg, hogy végig összetartottak, biztatták egymást, még úgy is, hogy tudták, nem juthatnak tovább.” A válogatott innentől a kedden kezdődő egyéni versenyszámokra koncentrál.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, TALLINN Csapatbajnokság A magyar együttes eredményei Magyarország−Portugália 4:1 Spanyolország−Magyarország 3:2 Anglia−Magyarország 4:1

További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.