UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-09-14 14:13

Harmincnegyedszer is Balázs-kupa

Újra – igaz, ezúttal télen – megrendezik a már hagyományos győri nemzetközi utánpótlás kézilabdaviadalt, a Balázs-kupát, amelyen korábban gyerekként megfordult Görbicz Anita és Pálinger Katalin is. A főszervező, Róth Kálmán a torna jelentőségéről beszélt honlapunknak.

B. V. – utanpotlassport.huHarmincnegyedszer. Ezt a számot hallva nyugodtan mondhatjuk, hogy már hagyományos viadal a győri Balázs-kupa elnevezésű utánpótlás kézilabdatorna. Az eseményen rendre megjelenik a hazai korosztályos élvonal színe-java, sőt még külföldről is érkeznek csapatok.

Harmincnegyedszer rendezik meg Győrben a Balázs-kupát
Harmincnegyedszer rendezik meg Győrben a Balázs-kupát
A viadal főszervezője pedig nem más, mint a győri kézilabdasport meghatározó alakja, Róth Kálmán. Érdeklődésünkre elmondta, a mai napig fontos szerepet játszik a sportág és a város életében is a rendezvény. „Tényleg sokadik tornánkra készülünk, és azt hiszem, mondhatom, hogy sikertörténetről van szó. Olyan későbbi klasszisok fordultak meg gyerekként a Balázs-kupán, mint Pálinger Katalin vagy éppen Görbicz Anita, akire a fiatalok közül sokan példaképként tekintenek. De nyugodtan említhetnék más klubból is játékosokat. Mára kisebb méretekben zajlik a torna, mint korábban, de azt gondolom, még mindig fontos eseménye a hazai utánpótlásévadnak.” A Balázs-kupa egyébként remek lehetőséget nyújt az utánpótláskorú játékosok számára, hogy a megszokottnál nagyobb közönség előtt bontogathassák szárnyaikat, nem beszélve a szakember- és edzőgárdáról, amelynek lehetősége nyílik, hogy figyeljék a fiatal tehetségek minden mozdulatát. A torna ezúttal új időpontban – január 17– 20. –  lesz a megszokott tavaszi terminus helyett. A tizenöt év alatti fiúk és a tizennégy év alatti lányok mezőnyében is egyaránt négy korosztályban küzdhetnek meg a fiatalok, kategóriánként egyaránt tíz-tíz csapat indulhat. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.