UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-09-21 13:02

Éremhalászok

Rendkívül sikeresen zárta a magyar válogatott a Gyékényesen megrendezett tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságot. Nemcsak a felnőttek remekeltek, hanem a juniorkorosztály is: három arany mellett, két ezüstöt és egy bronzot szereztek az eddigi legeredményesebb Európa-bajnokságon.

Mihók Richárd -utanpotlassport.hu A gyékényesi Európa-bajnokságon szinte minden összejött. A felnőttválogatott mellett a junior is brillírozott: összesen tizenöt érmet zsebelt be a két korosztály. Szász Tamás három aranyat és egy ezüstöt, míg Várszegi Vendel egy ezüstérmet és egy bronzot szerzett. Szász óriási tehetségnek számít, még a tavalyi pozsonyi Eb-n nyújtott remek teljesítményét is felülmúlta. A fiatalok fantasztikus eredményeiről Domokos István szövetségi koordinátor beszélt.

A pozsonyi Eb-n "csak" egy aranyérmet szerzett Szász Forrás: pestpilis.hu
A pozsonyi Eb-n "csak" egy aranyérmet szerzett Szász Forrás: pestpilis.hu
„Reménykedtünk a jó szereplésben, de arra nem számítottunk, hogy ennyi érmet fogunk szerezni. Tamás és Vendel elképesztően jól tájolt” – Bár az idő nem éppen kedvezett a válogatottnak, az esemény megszervezésére nem lehetett panasz.  – „Gyékényesen nagy hagyománya van a tájékozodási búvárúszásnak, rengeteg versenyt rendeznek itt. A víz az átlagosnál tisztább volt, de a sok eső és a szél néha megnehezítette a dolgunkat. A verseny nemzetközi visszhangja is jó volt, a külföldi csapatok is jól érezték magukat.” Mivel a tájékozodási búvárúszás szabadtéri sportág, két részből áll a felkészülés. „Az év elején medencében folyik a gyakorlás, ami kerékpáredzésekkel egészül ki. Májustól elkezdődik a nyílt vízi felkészülés, ezt pedig a versenyidőszak követi. A legközelebbi viadal jövő júniusban lesz Csehországban – mondja Domokos. Az Eb-n két aranyat és három ezüstöt szerző Balázs Péter szerint, egyre több fiatal kerül a sportágba, emiatt évről-évre szorosabbak a küzdelmek. Balázs tavaly még arról nyiltakozott oldalunknak, hogy a juniorversenyzők sebességével akadnak gondok, mostanra azonban úgy tűnik, sikerült megoldani ezt a problémát. További korosztályos hírek BÚVÁRSPORTBAN sportági aloldalunkon