UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-09-25 10:01

Otthon a kapuban

Az első szezonját kezdte a svéd U20-as elitligában a felnőtt jégkorong-válogatottban szereplő Galló Vilmos öccse, Galló Olivér. A tavaly még az ifjúságiak között védő 18 éves kapus a 2018/19-es évadban győzelemmel nyitotta a juniorbajnokságot a Vallentuna gárdájával, és az első négybe vágyik.

B. V. – utanpotlassport.huHa a Galló nevet halljuk, valószínűleg a legtöbbeknek a felnőtt jégkorong-válogatottban évek óta meghatározó szerepet játszó Vilmos ugrik be. A 22 éves csatár jelenleg Svédországban, a Timra IK csapatában játszik. Szintén légiósként szerepel négy évvel fiatalabb öccse, csak éppen a kapuban.

Galló Olivér és csapata, a Vallentuna győzelemmel kezdett a svéd juniorligában
Galló Olivér és csapata, a Vallentuna győzelemmel kezdett a svéd juniorligában
A 18 esztendős Galló Olivér a nemzetközi szinten is magasan jegyzett U20-as svéd Elitligában véd, a Vallentuna korosztályos együttesében. A most kezdődő bajnokságban remekül rajtolták, győzelmet arattak (6–5) a Sollentuna együttese ellen. „Valóban jól sikerült a start, azon leszünk, hogy a folytatás hasonlóképpen alakuljon. Úgy látom, jó társaság állt össze erre az évadra, az első négybe kerülést tűztük ki célul, azért dolgozunk, hogy ezt a küldetést teljesítsük.” A korábban a magyar korosztályos válogatottakban is szereplő kapus esetében – miután két bátyja, Iván és Vilmos jégkorongozott – nem volt kérdéses, hogy melyik sportágat választja. „Természetesen testvéreim hatására, őket követve kerültem én is a hokipályára. És hogy miért lettem kapus? Egyszerűen ott éreztem otthon magam. Meg édesapám is azt szerette volna, hogy a két csatár után legyen egy kapus is a családban.” Olivér ma már a két évvel idősebbek között, a juniorligában szerepel. Azt mondja, a kezdetek is könnyen mentek, nem törte meg a fejlődését, hogy a Budapest Stars csapatát elhagyva országot váltott. „Szerencsém volt, mert elég fiatalon kerültem ki, gyorsan el tudtam sajátítani a nyelvet. Emellett pedig nagyon befogadó országról van szó, rövid időn belül sikerült felvenni a ritmust a csapatnál és az iskolában is.” Legnagyobb erősségének a gyorsaságát tartja, ugyanakkor tudja, sokat kell még fejlődnie, ha el akarja érni kitűzött céljait. „Leginkább robbanékonyságban szeretnék javulni, ez elengedhetetlen egy jégkorongkapus esetében. Még van két évem juniorban, utána pedig a felnőttek között kell majd megállnom a helyem. Jó lenne egy napon a svéd élvonalban pályára lépni. És még az is előfordulhat, hogy ösztöndíjjal egy amerikai egyetemre kerülök. Majd meglátjuk.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.