UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-10-02 20:11

Csupa pisztoly

A KSI SE pisztolyos triója ‒ Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna és Fábián Sára Ráhel ‒ bronzéremmel zárta a csangvoni junior-világbajnokság csapatversenyét, sőt a leányok a nemrégiben megrendezett országos bajnokságon a legjobbnak bizonyultak. A sikerről és a sportiskolások sportlövő szakosztályáról a vezetőedzőt, Plichta Györgyit kérdeztük.

M. Sz.utanpotlassport.hu „Az 1997-es megalakulásunktól kezdve azért dolgoztunk, hogy mi legyünk az ország legeredményesebb pisztolyos utánpótlás-nevelő szakosztálya. Négy év alatt sikerült elérni ezt a célt. Azóta határ a csillagos ég”‒ áll a KSI SE sportlövő szakosztályának honlapján, ami legutóbb, a Fehér úton megrendezett országos bajnokságon is igazolást nyert. A 20 éves Egri Viktória, a 17 éves Komáromi Krisztina Panna és a 16 éves Fábián Sára Ráhel alkotta trió ugyanis azután, hogy bronzérmet szerzett a csangvoni junior-világbajnokság sportpisztolyos számának csapatversenyében, a Fehér úti viadalon a juniorok mezőnyében a dobogó legfelső fokára állhatott. Sőt, a leányok egyéniben is uralták a pódiumot. A juniorok egyéni 25 méteres sportpisztolyos számában Egri szerezte meg az első helyet, Fábiánt és Komáromit megelőzve. Az ifjúságiak között szintén „KSI-s” siker született: Komáromi az első, Fábián a második, a szintén sportiskolás Kovács Tamara Mónika pedig a harmadik lett.

A junior-világbajnoki bronzérmes csapat (Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel, Egri Viktória)
A junior-világbajnoki bronzérmes csapat (Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel, Egri Viktória)
Plichta Györgyi, a KSI szakosztályvezetője, aki egyben a MOB kiemelt edzője, paralimpiai szövetségi kapitány és a pisztolyos válogatott edzője, mindenekelőtt a létszámról beszél. „Hatvanöt-hetven gyerekkel foglalkozunk jelenleg. Az utánpótlás-nevelés alapja a kiválasztás. Ez legtöbbször toborzások alkalmával valósul meg, de vannak partneriskoláink, ahonnan érkeznek hozzánk fiatalok. A legkisebbek, a kezdők egy csoportban készülnek, majd az idő előrehaladtával feljebb kerülnek a haladók közé. Akinek megvan a kilences átlaga légfegyverrel, már tűzfegyverrel is lőhet.” A szakosztályvezető a női szakág eredményességét emeli ki, ugyanakkor bizakodva hozzáteszi: csak jelenleg sikeresebb, mint a másik nemé. „Sok ügyes, tehetséges lány versenyzik nálunk, akik az egyesületen belül az edzéseken, versenyeken is hajtják, húzzák egymást. Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna és Fábián Sára Ráhel kiemelkedik a mezőnyből, de az ő triójuk is csak egy éve dolgozik együtt. Az alapemberünk Viki volt, aki már két éve, a riói olimpián is részt vett. Mellé csatlakozott a másik két lány, akik újoncként mérették meg magukat Csangvonban. Számukra ez volt az első világverseny, de nem illetődtek meg: mindketten egyéni csúcsot lőve zárták a vébét. Azt gondolom, ez óriási siker, ahogy a csapatban szerzett bronzérem is. Nagyon büszke vagy rájuk!” További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.