UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-03 16:36

Vereség Minszkben

Elmaradt a várt teljesítménytől UEFA Ifjúsági Liga-debütálásán az Illés Akadémia-Haladás, és 1−0-s vereséget szenvedett a fehérorosz FK Minszk vendégeként. A szombathelyiek alig jutottak helyzetig az egész mérkőzésen, összességében örülhetnek, hogy megmaradtak továbbjutási esélyeik. A visszavágót október 24-én, a Haladás új arénájában rendezik.

L.S. - utanpotlassport.huAz FK Minszk vendégeként debütált az UEFA Ifjúsági Ligában az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttese. A szombathelyiek hétfőn repültek el a fehérorosz fővárosba, kedden a mérkőzés időpontjában edzettek, majd este az együttes két szülinaposát, Edelényi Bálintot és Bognár Adriánt köszöntötték. Persze az idegenbeli siker tehette volna teljessé az ünnepeltek örömét, a vasiak kezdőcsapatába több korosztályos-válogatott játékos is bekerült, így Kiss Ágoston, Bolla Gergő, Nyári Patrik vagy éppen Tóth-Gábor Kristóf.

Kedden már a meccs helyszínén, a Traktor Stadionban edzett a Haladás Fotó: illesakademia.hu
Kedden már a meccs helyszínén, a Traktor Stadionban edzett a Haladás Fotó: illesakademia.hu
Igyekezett aktívan kezdeni a Haladás, gyakran eljutott az ellenfél tizenhatosáig. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy 45 perc játék után már kilenc (!) szöglet állt Németh Szabolcs csapatának neve mellett, ám ennek tükrében még fájóbb, hogy a kaput egyszer sem találta el az Illés. Még aggasztóbb volt a játékrész hajrájában elkövetett hibák száma, főként, mert az egyik középpályás labdavesztést góllal büntette a Minszk közvetlenül a félidő végén: Zserdzu lépett ki Szelizneu remek indításával, és éles szögből lőtt a bizonytalankodó Kiss Ágoston kapujába (1−0). A fordulást követően nem változott sokat a játék képe, a Haladás rendkívül pontatlanul játszott, alig jutott el a támadóharmadba. A hazaiak ellenben jól kontráztak az egyre inkább kinyíló védelemmel szemben, Gorbacs, majd Csikamirau ziccerénél is Kiss bravúrjára volt szükség. A legkomolyabb egyenlítési lehetőség a csereként beállt Szekér Ádám előtt adódott, kapáslövését azonban a gólvonalról kivágták a fehéroroszok, így 1−0−s hazai sikerrel zárult a párharc első felvonása. A játék képe alapján nem érdemelt döntetlent sem az Illés Akadémia, ám legalább a továbbjutási esélyek megmaradtak. Október 24-én a Haladás új arénájában vághat vissza Németh Szabolcs együttese.  

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG FK Minszk−Illés Akadémia-Haladás 1−0 (1−0) Minszk, Traktor Stadion Vezette: Haszanov (azeri) FK Minszk: Prisivalka – Hurban, Zabaronka, Priszepa, Hruzeszki – Szelizneu, Szazontcsik, Ameljanovics (Kandratovics 87.) – Gorbacs (Varabju 77.), Csikamirau, Zserdzu (Krapunicki 94.). Vezetőedző: Valerij Andrijeuszki Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Kiss B., Bokor, Bolla, Füleki – Szilágyi (Halmai 89.), Kovalovszki, Nyári – Illés (Keresztes 73.), Edelényi (Szekér 55.), Tóth-Gábor. Vezetőedző: Németh Szabolcs Gól: Zserdzu (44.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.