UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-10-04 10:34

Külvilág kizárva

A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőttvilágbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu  − Milyen célokkal vágtál neki a felnőttvébének? − Az idei összes felnőttversenyre úgy tekintettem, hogy tökéletes felkészülési lehetőség az ifjúsági olimpiára. Az egész évet az ötkarikás játékokra építettük, ezért versenyeztem szinte végig a nálam idősebbek között. Az volt a legszebb az egészben, s szerintem Mexikóban ez volt a sikerünk titka is a váltóbeli társammal, Bruckmann Gergővel, hogy lazák és felszabadultak lehettünk. Remek volt a miliő. Az, hogy dobogóra állhattunk, nekem már csak a hab volt a tortán.

Gulyás Michelle azt mondja, a lövészeten nagyon sok múlhat Forrás: MTI/Kovács Tamás
Gulyás Michelle azt mondja, a lövészeten nagyon sok múlhat Forrás: MTI/Kovács Tamás
− Mekkora önbizalmat ad az ifjúsági olimpiára a nagyok között szerzett ezüst? − Egyértelműen ösztönzően hat. Sokkal jobban várom, ugyanakkor most nagy nyomás nehezedik rám azzal, hogy az ifjúságiak között kell bizonyítanom. Az idei korosztályos világbajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem: hetedik lettem. Persze ez is szép eredmény, főleg úgy, hogy előtte egy hónapig sérüléssel bajlódtam, de összességében azért jobb szereplésben reménykedtem. − Azt mondod, nagyobb lesz a nyomás rajtad Argentínában. Igen, mert teljesen más lesz a mezőny, így másként is kell versenyezni. Éppen emiatt az utolsó néhány hétben arra helyeztük a hangsúlyt a felkészülésemben, hogy ki tudjam zárni a külső tényezőket – például a lövészetnél, hiszen az öttusában leginkább a technikai számok döntenek a helyezésekről. − Elégedetlenül térnél haza, ha nem állhatnál dobogóra Buenos Airesben? − Az attól függ. Ha úgy nem sikerülne érmet nyernem, hogy minden a tervek szerint ment, akkor nem. Meg tudnám nyugtatni magam azzal, hogy a felnőttvébén elért eredményem nagyon jó alap a jövőmet illetően. Mindazonáltal nyilván nem az a célom, hogy lecsússzak a dobogóról, hiszen éremért utazom, s mindent meg is teszek azért, hogy a nyakamba akasszák. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.