UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-10-06 18:45

Megint Nagy Dávid nyert

A Vasas párbajtőrözője saját elmondása szerint sokkal jobban megszenvedett a Magyar-kupa második fordulójában, mint két héttel korábban, az elsőben, ám így sem talált legyőzőre. A kadét fiúknál Kó Benedek, a kadét leányoknál Muhari Eszter nyert.

K. T. I. - utanpotlassport.huAkár az első fordulóban, ezen a hétvégén is Nagy Dávid bizonyult a legjobbnak a junior Magyar-kupában. A Vasas párbajtőrözője a fináléban a 16 esztendős Osman-Touson Maruant tudta legyőzni. A BVSC fiatal tehetsége így is óriási bravúrt ért el, az elődöntőben ugyanis a juniorvilágbajnok Andrásfi Tibort búcsúztatta. A másik ágon Nagy Dávid Bende Bence ellenében került a fináléba.

Nagy Dávid idén a juniorok között eddig megállíthatatlan volt Forrás: hunfencing.hu
Nagy Dávid idén a juniorok között eddig megállíthatatlan volt Forrás: hunfencing.hu
„Sokkal jobban kellett koncentrálnom, mint a legutóbbi fordulóban. Akkor valahogy minden ment magától, most viszont az első pillanattól kezdve nagyon küzdelmes napom volt” – értékelte a második fordulón történteket Nagy, akit a legjobb tizenhat között a kiesés szele is megérintett: egyetlen tussal, 14:13-ra tudta csak felülmúlni Szabó Bencét (AVA). A folytatás sem alakult könnyen: a Vasas vívója, Bányai Botond szintén nagy küzdelemre késztette, s csak 15:13-ra kapott ki a negyeddöntőben. „Össze kellett szedjem magam, de szerencsére az utolsó két asszómra sikerült úgy összerakni a vívásomat, amit elvárok magamtól, így pedig meglett a győzelem” – tette hozzá Nagy, aki az elődöntőben már 15:10-re, a fináléban pedig 15:7-re tudta legyőzni az ellenfelét. A kadét leány párbajtőrözőknél Muhari Eszter nyert, a fináléban a debreceni Kálmán Gyöngyvért győzte le 15:8-ra. A Budapesti Honvéd neveltjének teljesítményéről mindent elárul, hogy a legjobb nyolc közé egy 15:2-es sikerrel jutott, s a folytatásban sem kapott kilenc tusnál többet egyetlen ellenfelétől sem. A kadét fiúk még pénteken küzdöttek meg egymással, ott a BVSC-s Kó Benedek bizonyult a legjobbnak, miután a fináléban 15:12-re legyőzte Hardi Ádámot. A bronzérmeket Kovács Gergely és Hamilton-Meike Jonathan vihette haza.

MAGYAR-KUPA VÁLOGATÓVERSENYEK JUNIOR FIÚ PÁRBAJTŐR 1. Nagy Dávid (Vasas), 2. Osman-Touson Maruan (BVSC), 3. Andrásfi Tibor (BVSC) és Bende Bence (Vasas) KADÉT FIÚ PÁRBAJTŐR 1. Kó Benedek (BVSC), 2. Hardi Ádám (PTE-PEAC), Hamilton-Meike Jonathan (Vasas), Kovács Gergely (ALBA) KADÉT LEÁNY PÁRBAJTŐR 1. Muhari Eszter (Honvéd), 2. Kálmán Gyöngyvér (Békessy Debrecen), 3. Wetzker Laura (Vasas) és Lipthay Hanna (Vasas)

Ezen a hétvégén tartják a kadétkorú kardozók gödöllői Európa–kupa-viadalát is. Az első napon a fiú egyéni versenyen a Vasas vívója, Horváth Gergő lett a legjobb. Ő a nyolcadik helyen zárt, miután a negyeddöntőben egyetlen tussal, 15:14-re kikapott a japán Kokubótól. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.