UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-10-06 11:00

Nagy fiú nagy tervekkel

Kecskeméten indult a kosárlabda-karrierje, de Szegeden hívta fel magára igazán a figyelmet a 18 éves Meleg Gergő. Két évet töltött a spanyolországi Canarias Basketball Academy kötelékében, nyáron részt vett a szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon ‒ ahol 10. lett csapatával ‒, majd meghívót kapott Ivkovic Sztojan felnőttválogatottjába is. Néhány héttel ezelőtt aláírta szerződését az idén az NB I/A-ban újoncként szereplő Serco-TF-Budapest együtteséhez, ahol alapemberként számít rá Merim Mehmedovics vezetőedző. Nagy tervei vannak a 203 centis centernek, amelyekről honlapunknak is beszámolt.

M. Sz.utanpotlassport.hu A nyári B divíziós korosztályos Európa-bajnokságon szereplő 18 éves Meleg Gergő azon túl, hogy idén bemutatkozik a felnőtt kosárlabdázók élvonalában, céltudatosan tapossa az utat, amelyet maga elé kitűzött. ‒ Hol kezdődött a pályafutásod? ‒ Kecskeméten kezdtem el kosárlabdázni, de testvéremmel együtt rengeteg sportágat kipróbáltam előtte . Kezdetben nem igazán tudtam eldönteni, hogy számomra mi a testhezálló. Aztán pár edzés után viszonylag hamar rájöttem: a palánk alatt a helyem, így mindketten ittragadtunk.

Tapossa a kijelölt utat a 18 éves Meleg Gergő Forrás: fiba.basketball
Tapossa a kijelölt utat a 18 éves Meleg Gergő Forrás: fiba.basketball
‒ A Bács-Kiskun megyei székhely után Szegeden is megfordultál, majd Spanyolországban kötöttél ki. Mi volt az oka a váltásnak? ‒ Mivel a családdal Szegedre költöztünk, kénytelen voltam váltani, amit egyáltalán nem bánok, hiszen közben meghívót kaptam az U16-os válogatottba, amellyel részt vettem az Európa-bajnokságon. Nem sokkal később ajánlatot kaptam egy spanyolországi akadémiától, és nem is hezitáltam sokat: egyenes út vezetett a Las Palmas-i Canarias együtteséhez. Két csodálatos évet töltöttem el ott, ami alatt rengeteget fejlődtem, de idén hosszabb mérlegelés után úgy döntöttem: hazaköltözöm, és az újonc Tehetséges Fiatalok csapatánál folytatom a pályafutásom. ‒ Hogy zajlott le mindez? ‒ Sokáig úgy nézett ki, hogy Amerikában folytatom a karrierem, de ez sajnos nem jött össze, így elkezdtünk nézegetni hazai klubokat. A cél persze a fejlődésem érdekében az volt, hogy az élvonalban tudjak játszani, és minél többet. A TF tűnt a legjobb döntésnek, mert remek edző irányítja a fiatal gárdát, akitől sokat tanulhatok. Mindenki kedvesen fogadott, kiváló a társaság. Már az első edzés után tudtam: jól döntöttem. ‒ Hogy tetszett egyébként Spanyolország? Nem érezted magad egyedül? ‒ Nem titkolom, hogy néha rám tört a honvágy, mivel évente csak kétszer találkoztam a szeretteimmel: nyáron és karácsonykor. Nehéz volt egyedül végigcsinálni, hiszen magamra voltam utalva, de örülök, hogy ezt is megtapasztaltam. Sokat hozzárakott az életemhez, és pozitív élményekkel gazdagodtam. ‒ Nyilván a családod is örült a hazatérésednek… ‒ Természetesen boldogok voltak, ugyanakkor ők is tudják, hogy nem itthon tervezem a jövőmet. Mindenben maximálisan támogatnak. ‒ Mik a terveid? ‒ Az érettségi után egy amerikai egyetemen szeretném folytatni, és minél magasabb szinten kosárlabdázni. ‒ Milyen esélyeket látsz magatokra nézve az NB I/A-ban? ‒ Az elsődleges cél a bennmaradás, minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy győzni szeretnénk. Valószínűleg érkezni fognak még hozzánk légiós játékosok, akikkel még nagyobb esélyünk nyílik, hogy felvegyük a kesztyűt a többi csapattal szemben. ‒ Mekkora löketet adott a folytatáshoz, hogy szerepelhettél a felnőttválogatottban? ‒ Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy tagja lehetek a keretnek, és a legjobbakkal készülhetek. Hatalmas megtiszteltetés volt, amit próbáltam a legjobb tudásom szerint meghálálni a pályán. Sokat fejlődtem és tanultam abban a pár hétben, amit most és később is hasznosítani tudok. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.