UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-11-11 19:47

Itt a vége

A serdülőmezőny küzdelmei is lezajlottak a szombathelyi nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen. A fiatalabbak között elmaradt az érem ‒ az idősebbeknél Harasztovich Fanni szerzett bronzot párosban ‒, ennek ellenére többen is bejutottak a legjobb tizenhat közé: Ócsai Máté és Huzsvár Erik egyesben, valamint a Tölgyes Dorottya, Adamik Csenge duó párosban.

M. Sz.utanpotlassport.hu Véget ért a szombathelyi Savaria Arénában zajló nemzetközi ifjúsági és serdülő asztalitenisz-verseny. Az utolsó napon a magyar fiatalok közül egyesben már csak kilencen voltak érdekeltek, míg párosban két duó maradt talpon a szombati nap után.

A serdülőkorosztály küzdelmeivel véget ért a szombathelyi nemzetközi utánpótlás-bajnokság Forrás: MOATSZ
A serdülőkorosztály küzdelmeivel véget ért a szombathelyi nemzetközi utánpótlás-bajnokság Forrás: MOATSZ
Az ifjúságiakkal ellentétben a serdülők között a fiúk teljesítettek jobban. Egyesben ketten is a legjobb tizenhatig jutottak, és estek ki a negyeddöntőbe kerülésért: Ócsai Máté a német Holló Mike ellen kapott ki 3:0-ra, míg Huzsvár Eriket a tajvani Yan Jun Li búcsúztatta 3:1 arányban. Párosban a Fehér Balázs, Krebs Levente duó szintén a legjobb nyolcba kerülésért esett ki az amerikai Zarehbin testvérpár ellen, de a Tölgyes Dorottya, Adamik Csenge kettős is a nyolc között fejezte be a viadalt.

A SZOMBATHELYI NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ-VERSENYEN RÉSZTVEVŐ MAGYAR JÁTÉKOSOK VASÁRNAPI EREDMÉNYEI SERDÜLŐ FIÚK. Egyes. A 32 közé kerülésért: Huzsvár Erik‒Dionisie Blanariu (román) 3:0, Tomas Sanchi (argentin)‒Krebs Levente 3:0, Hőgye Dániel‒Miguel Aguirre (kolumbiai) 3:2, Yong Izaac Quek (szingapúri)‒Szántosi Dávid 3:0, Ócsai Máté‒Iakovos Aivatidis (görög) 3:2. Nyolcaddöntőbe kerülésért: Huzsvár Erik‒Denis Izumrudov (orosz) 3:2, Iulian Chirita (román)‒Hőgye Dániel 3:1, Ócsai Máté‒Jakub Goldir (szlovák) 3:0. Negyeddöntőbe kerülésért: Holló Mike (német)‒Ócsai Máté 3:0, Yan Jun Li (tajvani)‒Huzsvár Erik 3:1 Páros. Negyeddöntőbe jutásért: Aziz Zarehbin, Kai Zarehbin (amerikai)‒Fehér Balázs, Krebs Levente 3:1 SERDÜLŐ LEÁNYOK. Egyes. A 32 közé kerülésért: Adamik Csenge‒Ilona Sztwiertina (lengyel) 3:0, Balogh Kíra‒Elvira Fiona Rad (spanyol) 3:1, Vlada Vornina (orosz)‒Volentics Anna 3:0. Nyolcaddöntőbe kerülésért: Prithika Pavade (francia)‒Adamik Csenge 3:0, Yura Shinohara (japán)‒Tölgyes Dorottya 3:1, Elena Zaharia (román)‒Balogh Kíra 3:1 Páros. Negyeddöntőbe jutásért: Ioana Singeorzan, Elena Zaharia (román)‒Adamik Csenge, Tölgyes Dorottya 3:1

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.