UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-11-13 09:56

Finomhangolások maradtak

Tornagyőzelemmel zárta a felkészülését az U20-as jégkorong-válogatott a pesterzsébeti Négy Nemzet-tornán. A december közepén Tychy-ben rendezendő divízió I/B csoportos világbajnokság előtt a franciákat, az olaszokat és a szlovénokat is megelőzte a társaság. Vas Márton szövetségi kapitánytól kértünk helyzetjelentést egy hónappal a rajt előtt.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz utolsó erőpróba jól sikerült. Az U20-as jégkorong-válogatott hazai környezetben, Pesterzsébeten megnyerte a Négy Nemzet-tornát egy hónappal a lengyelországi divízió I/B csoportos világbajnokság előtt. Vas Márton együttese az olaszok felett aratott fölényes győzelemmel nyitott, majd szétlövés után kapott ki a szlovénoktól, végül hosszabbításban múlta felül a franciákat, s ezzel az élen zárta a háromnapos viadalt.

U20-AS NÉGY NEMZET-TORNA, PESTERZSÉBET Magyarország–Olaszország 6–2 Magyarország–Szlovénia 3–4 – szétlövés után Magyarország–Franciaország 4–3 – hosszabbítás után A torna végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Szlovénia 5, 3. Franciaország 4, 4. Olaszország 3

Vas Márton sokat korcsolyázó, kellemetlen válogatott szeretne látni egy hónap múlva Lengyelországban Forrás: TSH Fotó
Vas Márton sokat korcsolyázó, kellemetlen válogatott szeretne látni egy hónap múlva Lengyelországban Forrás: TSH Fotó
A vezetőedző szerint hasznos meccseken vannak túl a csapattal, éppen ideális ellenfelekkel találkoztak a „főpróbán”. „Úgy gondolom, sokat profitált az együttes a tornából. Változatos három mérkőzésen vagyunk túl. Volt olyan, hogy jól játszottak a srácok, előfordult, hogy nem ment a szekér, de az is, hogy remekül kezdtünk, majd visszaestünk, és onnan kellett visszajönni. Mindenféle meccsszituációt megtapasztalhattak a játékosok, pont erre volt szükségük egy hónappal a világbajnoki rajt előtt.” Felkészülési mérkőzésről van szó, de azért sikerélménynek nem utolsó, hogy éppen hazai pályán nyerte meg a viadalt a tavaly még egy divízióval feljebb szereplő alakulat. „Az utolsó meccs előtt úgy küldtem ki a jégre a fiúkat, hogy mindig becsüljék meg a lehetőségeket, amiket az élet bármely területén kapnak. Tehát ha lehetőségük van megnyerni egy tornát, akkor igenis úgy álljanak bele, hogy nyerjék meg. Örültem a sikernek, annak meg pláne, hogy egy igen erős francia válogatottat tudtunk felülmúlni.”
Az U20-as csapat a vb-ellenfél szlovénokkal is találkozott Pesterzsébeten Forrás: TSH Fotó
Az U20-as csapat a vb-ellenfél szlovénokkal is találkozott Pesterzsébeten Forrás: TSH Fotó
A december 8-14. között Tychy-ben rendezendő vb hatcsapatos mezőnyéből – a mieinket beleértve – három is jelen volt Pesterzsébeten. Így valamelyest a riválisok feltérképezésére is adódott lehetőség. „Ki fogjuk elemezni a játékukat, de gyökeresen nem változtatjuk a taktikánkat mérkőzésről mérkőzésre, a saját játékunkkal szeretnénk foglalkozni, a saját akaratunkat akarjuk ráerőltetni az ellenfelekre.” Már nincs sok idő a rajtig, főként, hogy a játékosok visszatértek klubjukba, így legközelebb csak a világbajnokság előtt találkozik a csapat. Viszont a szövetségi kapitány szerint a gárda jó úton jár, és lényegében készen áll a startra. „Már csak finomhangolások vannak hátra, a srácok értik, mit várunk tőlük. Harcos, sokat korcsolyázó, kellemetlen magyar válogatottat szeretnék látni a világbajnokságon is, amely dominál a mérkőzésein.”

U20-AS DIVÍZIÓ I/B-VILÁGBAJNOKSÁG, TYCHY (LENGYELORSZÁG), DECEMBER 8-14. Résztvevők: MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Szlovénia, Ukrajna, Olaszország, Japán

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.