UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-11-17 13:30

Két fronton hibátlanok

Két és fél hónap után a korosztályos és a felnőtt NB I/B-s bajnokságban is százszázalékos a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiú ifjúsági csapata. A balatonbogláriak parádés meneteléséről a nyáron kinevezett vezetőedzőt, Sótonyi Lászlót kérdeztük.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huMinden elképzelést felülmúlt a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiú ifjúsági csapatának szezonkezdése. A korosztályos bajnokságban mutatott formán nem kell csodálkozni, a címvédőtől talán el is várható a nyolc mérkőzésen szerzett nyolc győzelem. Az NB I/B-ben tapasztalható menetelésre viszont már kevesebben számítottak: Sótonyi László együttese ugyanis a felnőttek mezőnyében is százszázalékos hét találkozó után. A Balatonboglárra januárban érkező, de lényegében a nyáron munkába álló, korábbi sokszoros válogatott szakvezető élvezi új szerepkörét, hogy a felnőttek után immár utánpótláskorú játékosokkal dolgozhat.  „A játékosok motiváltsága az, ami a legjobban tetszik. Az, hogy nap, mint nap Balatonbogláron dolgozom a fiatalokkal olyan örömet ad és kihívást jelent, amire éppen szükségem volt edzői pályafutásomban.”

Eddig mind a két fronton százszázalékos  a NEKA ifjúsági csapata Forrás: neka.hu
Eddig mind a két fronton százszázalékos a NEKA ifjúsági csapata Forrás: neka.hu
Sótonyi szerint a Balaton partján tökéletes körülmények között dolgozhatnak. Szerinte ez, meg persze az évek óta tapasztalható magas színvonalú szakmai munka a garancia a fiatalok folyamatos fejlődésére. „Még engem is meglepett, hogy ezekkel a gyerekekkel már nagyon komoly szakmai munkát lehet végezni. Éppen motiváltságuk, elkötelezettségük miatt. Örvendetes, hogy akad itt egy fiatal magyar csapat, amelynek játékosai minden nap azért érkeznek az edzésekre, hogy jobbak legyenek és fejlődjenek. Furcsa lehet, hogy taktikailag gyorsabban lehet velük haladni, mint egy felnőttegyüttessel, viszont azt is látom, ha nem foglalkozunk vele, akkor elég gyorsan el is felejtik a megtanultakat.” A tizenhárom mecses diadalmenetre valóban senki nem számított. Már csak a nehézkes nyári felkészülés miatt sem… „A nyáron komoly kétségeink voltak, mire lehetünk képesek az új évadban, hiszen sok meghatározó játékosunk távozott. Viszont az gondolom, hogy a már említett hozzáállásnak köszönhetően sikerült olyan úton elindulnunk, amely tényleg ilyen eredményekhez vezet. Nagy dolog, hogy novemberben még veretlenek vagyunk a bajnokságban, de továbbra is mindenféle teher nélkül játszunk tovább.” Mind a tréner, mind a csapat tudja, rengeteg van hátra a szezonból. De a játékosok között már egyértelműen téma az élvonalba jutás lehetősége. Ki tudja, ha így folytatják, talán nem is lehetetlen vállalkozás… További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.