UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-11-26 10:24

Tizenegyes

Öt mérkőzésen tizenegy gólt lőttek az utánpótláskorú, azaz 1998. január 1. után született játékosok az NB I-es kézilabda-bajnokság legutóbbi játékhetén. Miután női fordulót nem rendeztek, ezúttal talán a veszprémi fiatalokat érdemes kiemelni, akik egyre több lehetőséget kapnak a javuló formát mutató világklasszis felnőttcsapatban.

B. V. – utanpotlassport.huNegatív szezoncsúcsot döntöttek az utánpótláskorú kézilabdázók az NB I-es kézilabda-bajnokság legutóbbi játékhetén. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a női ligában szünet legyen, hiszen a felnőttválogatottak már a felkészülés célegyenesében vannak a franciaországi Európa-bajnokságra. Így a fiúknak öt mérkőzésen kellett megmutaniuk, mire képesek a magyar fiatalok a hazai élvonalban.

A 18 éves Kurucz Máté (pirosban) két góllal mutatkozott be az élvonalban Forrás: Veszprém Handball Team
A 18 éves Kurucz Máté (pirosban) két góllal mutatkozott be az élvonalban Forrás: Veszprém Handball Team
A Szeged–Dabas, illetve az Eger–Csurgó mérkőzésen nem született „utánpótláskorú” találat, és ezúttal a többi összecsapáson sem hullottak a gólok. A legsikeresebb meccs – kisebb meglepetésre – a Veszprém–Vecsés találkozó volt, amelyen a hazai gárdából két játékos is eredményes volt. A 18 esztendős Kurucz Máté első NB I-es fellépésén mindjárt kettőt vállalt, míg a vele egyidős Hornyák Bence a legutóbbi forduló után újra betalált. A bakonyiaknál a korábbi gyakorlattal ellentétben egyre több utánpótlás-játékos kap lehetőséget, a mostani évadban a Vecsés ellen eredményes két játékos mellett Borzas Uros (19) és Dörnyei Borisz (19) is gólokkal segítette a csapatot. A forduló legeredményesebb fiatalja viszont a vendégegyüttesből került ki, a 19 éves Spekhardt Gergő hármat lőtt. Az FTC magabiztosan nyerte a hazai bajnokiját a Vecsés ellen, ezúttal is tinédzser játékosainak aktív közreműködésével. A 17 éves Holdosi Bence mellett a 16 esztendős irányító, Lukács Péter is mattolta egyszer az ellenfél védelmét, míg a másik oldalon Gábor Marcell (20) és Kecskeméti Tamás (20) volt egyszer-egyszer eredményes. A forduló utolsó utánpótlásgólját a Mezőkövesd balatonfüredi kölcsönjátékosa, Horváth László Attila (20) szerezte, így jött össze az elmúlt hetek teljesítményének tükrében igen halványnak látszó tizenegy találat.

AZ NB I ELMÚLT JÁTÉKHETÉNEK UTÁNPÓTLÁSKORÚ GÓLSZERZŐI: Férfiak: MOL-Pick Szeged – Dabasi KC 36–29 Sz: – D: –    DVTK-Eger–Csurgói KK 29–29 E: – Cs: – FTC–Ceglédi KKSE 28–19 F: Holdosi Bence (17 éves) 1 gól, Lukács Péter (16) 1 C: Gábor Marcell (20) 1, Kecskeméti Tamás (20) 1 Telekom Veszprém–Vecsési SE 42–22 Veszprém: Kurucz Máté (18) 2, Hornyák Bence (18) 1 Vecsés: Spekhardt Gergő (19) 3 Mezőkövesd–Komló 27 – 28 M: Horváth László Attila (20) 1 K: –

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.