UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-11-29 17:47

Menetel a Vasas

Az Alba Fehérvár sem tudta megállítani a Vasas Akadémia százszázalékos gárdáját a fiú kadét kosárlabda-bajnokságban. Az éllovas pasarétiek 82–48-ra győztek Székesfehérváron, ezzel megerősítették az első helyüket a tabellán.

Munkatásunktól – utanpotlassport.huHa a találkozó előtt a tabellára pillantunk, sima mérkőzésre volt kilátás az Alba Fehérvár és a Vasas összecsapásán, hiszen a fiú kadét kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjának hetedik helyezettje fogadta a százszázalékos éllovast. De egyszerű mérkőzésre így sem számíthattak a pasarétiek, elvégre a székesfehérváriak rendre jól szerepelnek a korosztályos bajnokságokban.

Székesfehérváron folytatta a menetelését a Vasas Akadémia Forrás: vasasbasketball.hu
Székesfehérváron folytatta a menetelését a Vasas Akadémia Forrás: vasasbasketball.hu
A találkozót 7–1-es villámrajttal kezdte a fővárosi alakulat, de ezzel még nem törte meg a hazaiakat, akik még az első negyedben visszaküzdötték magukat, sőt rövid időre a vezetést is átvették, a játékrész aztán döntetlennel végződött (12–12). A folytatásban viszont kijött a két csapat között a tabellán is látható különbség. A mérkőzés hátralévő részében a székesfehérváriaknak részsikerek sem jutottak, a piros-kékek minden tekintetben uralták a találkozót. A félidőben még csak tizenhárom pont, a végére pedig már több, mint harmincra hízott a felek közötti különbség. A Vasas Akadémia 82–48-as sikerével folytatta eddigi hibátlan szereplését a mostani évadban. A csapat legeredményesebb játékosa ezúttal Kiss Kolos volt 18 ponttal.

FIÚ KADÉT KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG Alba Fehérvár–Vasas Akadémia 48–82 (12–12, 8–21, 8–24, 20–25) Alba Fehérvár: Gombás 11, Juhász 10, Lakatos 6, Szilágyi 5, Dallos, Murvai-Szabó 4-4, Pákozdi 3, Karé, Lengyel 2-2, Poleksic 1 Vasas Akadémia: Kiss 18, Kelemen 15, Bartha, Dunai 12-12, Horváth 10, Koloszár 6, Konta 4, Cseh 3, Lakatos 2

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.