UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-08 16:04

Győztes rajt

Sikerrel vette az első akadályt a lengyelországi divízió I/B csoportos vb-n az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton csapata a japánok korosztályos együttesét múlta felül roppant sima meccsen 3–1-re a torna nyitómeccsén.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huNem sokat tudunk róluk, nehéz felmérni a játékukat. Alacsonyak, gyorsak és a nagyon technikásak, az erőfölényünket kell kihasználnunk. Ezt Vas Márton a magyar válogatott vezetőedzője mondta a lengyelországi U20-as divízió I/B csoportos jégkorong-vb japánok elleni rajtja előtt.

Magabiztos győzelemmel kezdte a vb-t az U20-as válogatott Forrás: MJSZ
Magabiztos győzelemmel kezdte a vb-t az U20-as válogatott Forrás: MJSZ
A szakvezető már az első percekben elégedett lehetett játékosaival, akik úgy kezdték a tornát, ahogyan kell. Az első korongbedobástól kezdve nagy tempót diktáltak, ami már a második percben emberelőnyt ért. A fór mindössze húsz másodpercig tartott, ugyanis a székesfehérvári trió mattolta a japán védelmet: Császár Hunor és Péter Andor volt a korong útja, a villámgyors akció végén pedig Mihály Ákos talált be közelről (1–0). Öt perccel később már egyenlő létszámban is eredményes volt a magyar válogatott, a MAC védője, Seregély Máté a kék vonalról eresztett el egy lövést, amely Szato kapujában kötött ki (2–0). Ezután sem engedtek a mieink a nyomásból, szólója végén a Finnországban légióskodó Vértes Nátán is kis híján betalált, az eredmény azonban az első játékrészben már nem változott. A második harmad eleje csendesebb játékot hozott, a japánok emberelőnybe kerültek, de nem tudtak élni vele, sőt a két perc lejárta után a visszatérő Vas Márk ugrott ki egy az egyben, a befejezés viszont nem sikerült. Nem úgy egy perccel később a Zürich Lions centerének, Révész Marcellnek, aki közelről gyötörte be a kapusról lecsorgó pakkot (3–0). Az etap hajrájában óriási japán ziccer maradt ki, így a mieink jelentős, háromgólos előnyben fordulhattak az utolsó húsz percre. A harmadik harmad, valljuk be, a japánoknak sikerült jobban. Igaz, kettős emberelőnyből sem tudtak betalálni, így győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Bár az addig kiválóan védő Kovács Dávidot leszámítva azt sem bánta senki, hogy ötvenhárom másodperccel a dudaszó előtt Nakadzsima szépített. Vas Márton csapata roppant magabiztos 3–1-es sikerrel kezdett Ázsia legjobbja ellen, ami mindenképpen jó alapot adhat a valószínűleg nehezebb folytatáshoz. Vasárnap este a mieinket a csütörtöki edzőmérkőzésen legyőző ukránok következnek.
A magyar csapat első gólját szerző Mihály Ákos
A magyar csapat első gólját szerző Mihály Ákos
A találkozó után a következőképpen értékelt az első gólt szerző Mihály Ákos: „Remekül kezdtünk, hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, az első előnyt gyorsan belőttük, majd tovább tudtuk növelni az előnyünket. Mi irányítottuk a mérkőzést, a második harmadban is, amelyben újra betaláltunk. Kár érte, hogy a harmadik harmadra kicsit elkényelmesedtünk” A meccs legjobbjának választott Fejes Nándor sem volt elégedetlen a csapat első produkciójával: „Jól mentünk, néha lehettünk volna agresszívabbak, de összességében meggyőző volt a játék képe. Kompakt volt a támadójátékunk nyomás alatt is jó döntéseket hoztunk. Az első két harmadban nagyon jól és határozottan játszottunk, arra lehet építeni.”

U20-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, TYCHY (LENGYELORSZÁG) Első forduló: Magyarország–Japán 3–1 (2–0, 1–0, 0–1) Gól: Mihály (2.), Seregély (7.), Révész (28.), ill. Nakajima (60.) A másik két mérkőzésen: Ukrajna–Lengyelország 2–4 Olaszország–Szlovénia 0–3 A további program: December 9., vasárnap: Magyarország–Ukrajna, 20 óra. December 11., kedd: Magyarország–Olaszország, 13 óra. December 12., szerda: Magyarország–Szlovénia, 20 óra. December 14., péntek: Magyarország–Lengyelország, 16.30.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.