UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-13 21:36

Megoldott első feladat

Magabiztos sikerrel kezdte az U18-as jégkorong-válogatott a budapesti Négy Nemzet-tornát. Svasznek Bence együttese az ukránokat verte 4–2-re a felkészülési viadal első fordulójában, a csapat pénteken a szlovákok ellen folytatja.

B. V. – utanpotlassport.huA felkészülés újabb állomásához érkezett az U18-as jégkorong-válogatott, amely áprilisban hazai pályán, Székesfehérváron szerepel a divízió I/B csoportos világbajnokságon. De előtte a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban játszik Négy Nemzet-tornát Svasznek Bence együttese, méghozzá erős vendégekkel: a dán, a szlovák és az ukrán gárda látogatott el a háromnapos viadalra.

4–2-re verte az ukránokat az U18-as válogatott a Négy Nemzet-tornán Forrás: MJSZ
4–2-re verte az ukránokat az U18-as válogatott a Négy Nemzet-tornán Forrás: MJSZ
Az első napon mieink az utóbbi – talán leginkább fogható – riválissal meccseltek. Jól is kezdték a találkozót, több emberelőnyt is kiharcoltak, de azokból nem született gól. Az első húsz perc hajrájában viszont Csollák Márkó találatával meglett a várva várt vezető találat (1–0). A második etap viszont keserűen indult. A vendégek már az első percben egyenlítettek, de örömük nem tartott sokáig: Mesterházy Bálint góljával a magyarok gyorsan visszavették a vezetést, s erre három perccel később Rózsahegyi András tett rá még egy lapáttal (3–1). A játékrész hátralevő perceire gyors gólváltás maradt, az ukránoknál Braha, a magyar oldalon Falus Ádám talált be, azaz a kétgólos előny megmaradt. A győzelem a harmadik harmadban sem forgott veszélyben, az utolsó húsz perc három magyar kiállítással, de kapott gól nélkül pörgött le. Így 4–2-es győzelemmel kezdte a tornát a csapat, amely pénteken 19 órakor a szlovákok ellen folytatja a viadalt.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, BUDAPEST Magyarország–Ukrajna 4–2 (1–0, 3–2, 0–0) G: Csollák (16.), Mesterházy (25.), Rózsahegyi (28.), Falus (36.), ill. Celogorocev (21.), Braha (34.) A másik mérkőzésen: Szlovákia–Dánia 5–3

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.