UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-01-20 10:15

Hasonló új évet!

A sikeres tavalyi esztendő után valami hasonlóban reménykedik a hazai tekeszövetség főtitkára, Bátor Gábor. Az év fő eseménye a csehországi korosztályos világbajnokság lesz, amelyen érmeket remélnek a fiataloktól, eközben pedig tovább növelnék az utánpótlásbázist.

B. V. – utanpotlassport.huEredményes esztendőn van túl a hazai teke utánpótlássport, a kolozsvári U23-as világbajnokságon a nemzetek rangsorában az ötödik helyen zárt a magyar válogatott. Farkas Ádám egyéni aranyérme mellett számos dobogós helyezés jutott a mieinknek, így a szakvezetés elégedett lehetett a fiatalokkal.

Az FTC versenyzője, Hegedűs Tímea lehet az egyik fiatal, aki szállítja az jó eredményeket a májusi világbajnokságon Forrás: Szentgotthárdi VSE tekeszakosztály
Az FTC versenyzője, Hegedűs Tímea lehet az egyik fiatal, aki szállítja az jó eredményeket a májusi világbajnokságon Forrás: Szentgotthárdi VSE tekeszakosztály
Az eredményességet persze nem csak érmekben, hanem péládul a versenyzői létszámban is lehet mérni. És bár egyelőre nem ébred úgy fel minden fiatal, hogy tekézni szeretne, a sportág itthoni népszerűsége jó irányba halad. „Pozitív tendenciáról számolhatunk be, az utánpótlásbázisunk folyamatosan növekszik – kezdte Bátor Gábor a hazai szövetség főtitkára. – Egyébként a korosztályos sportban nem az eredményességet, hanem a sportolók létszámának és a sportág ismertségének növelését tartjuk a legfontosabb feladatunknak. Fontos, hogy minél több gyerek kezdjen el tekézni akár versenyszerűen, akár csak amatőr szinten.” Ráadásul a helyzet tovább javulhat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a feltörekvő sportágakat támogató tehetséggondozó programjába is bekerültek a tekések, így jelentős anyagi forrásokat tud a jövőben a szövetség az utánpótlásképzésre és a bázis növelésére fordítani. Az év fő eseménye, a májusi csehországi korosztályos világbajnokság lesz, amelyen az U18as és az U14-es korosztály is részt vesz. A főtitkár elmondta: mindkét korcsoportban két-két versenyző képviseli az országot, és az előző esztendőhöz hasonlóan érmes helyezéseket remél a szakvezetés.