UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-01-24 13:21

Döntő Melbourne-ben

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Hatalmas lépést tett Melbourne-ben Nagy Adrienn eddigi teniszkarrierje legemlékezetesebb pillanata felé. Az MTK 17 éves játékosa a japán Kavagucsi Nacumi oldalán bejutott a junior Ausztrál Open páros leánydöntőjébe. Az elődöntőben a Loudmilla Bencheikh (francia), Francesca Curmi (máltai) párost győzték le 6:4, 2:6, 10:7 arányban, s ezzel már készülhetnek is a Chloe Beck, Emma Navarro amerikai páros elleni fináléra. S hogy miért lehet ezt már most, a meccs lejátszása előtt a legemlékezetesebb pillanatként jellemezni, arra édesanyja és edzője, Csurgó Virág adta meg a választ:

Adrienn és Matsumi most már a döntőre készülhet Melbourne-ben
Adrienn és Matsumi most már a döntőre készülhet Melbourne-ben
− Úgy gondolom, hogy egy Grand Slam-torna döntőjében szerepelni, és azt követően átélni az ünnepélyes díjátadót olyan felemelő érzés, hogy az eredmény már el is törpül mellette. Régóta azért szurkoltam, hogy legalább egyszer része legyen benne. Sikerült. Borzasztóan örülök, és büszke vagyok rájuk. Nacumival ez lesz a harmadik közös fináléjuk, egyszer Adrinak ment gyengébben a játék, egyszer pedig a japán kislánynak. Az álmom, hogy valamelyik meccsen mindkettejüknek jól menjen, és ha most jönne el ez a pillanat, akkor duplán boldog lennék. Ráadásul Babos Timi is adott nekik jegyet a saját döntőjére, amit az ő páholyából nézhetnének meg, ha nem ütközik a saját meccsükkel. Adrinak nagyon sokat jelentett a törődés és segítség, amit a jelenlegi legjobb magyar női játékostól Ausztráliában kapott. Csurgó Virág Budapestről követte a mérkőzést, hiszen Melbourne-be az edző-édesapa Nagy Tamás kísérte el lányukat. Az egykori válogatott teniszező azt is örömtelinek tartotta, hogy bár önmagukhoz képest gyengébben játszottak, így is nyerni tudtak, ami küzdeni tudásuknak és hihetetlen akaraterejüknek is betudható. Igaz, a körülmények sem voltak ideálisak, a nagy meleg miatt órákon át álltak a mérkőzések, s végül este hét óra felé küldték csak ismét pályára a játékosokat. Végül villanyfénynél, majd 37 fokos hőmérséklet mellett fejeződtek be a csütörtöki mérkőzések. Nagy Tamás, aki viszont a helyszínről, a pálya széléről követte az eseményeket, az első szettet még egész jónak értékelte: − Az eleje szerintem egész jó volt, az egyetlen breakünket profi módon tudtuk végig vinni. A másodikban sajnos Adri visszavett kicsit a tempóból, s így azt el is veszítettük. Voltak ugyan lehetőségek rá, hogy visszajöjjenek, de nem sikerült. A tiebreakben szerencsére ismét felpörögtek, Adri öt nyerő röptét ütött be, többek között ennek is köszönhettük a győzelmet. Az 59 percig tartó elődöntőt követően Nagy Adrienn csak ugyanazt tudta mondani, amit egy nappal korábban, a negyeddöntő befejezése után: − Győzni jöttünk, nem gondolunk semmi másra! További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon